Зареєстровано першого кандидата в мери Олександрії

В Олександрії зареєстрували першого кандидата на посаду міського голови. Ним став нинішній мер міста Степан Цапюк. Відповідне рішення Олександрійська міська виборча комісія прийняла 27 вересня. Щоправда реєстрація відбулася із суперечкою та окремою думкою голови виборчої комісії.

Суперечка між членами Олександрійської міської виборчої комісії виникла з приводу автобіографії, яку Степан Цапюк подав для реєстрації в кандидати на посаду міського голови. В автобіографії кандидат вказав свою посаду, олександрійського міського голови, та не написав місце роботи.

Голова комісії Олександр Івань, вважаючи відсутність інформації про місце роботи, порушенням, запропонував відмовити Степану Цапюку в реєстрації. Оскільки відповідно до пункту 6 частини 1 Статті 40 Закону України «Про місцеві вибори» автобіографія особи, яка має намір балотуватися, обов’язково має містити, серед інших відомостей, і посаду, і місце її роботи.

Не всі члени комісії погодилися з такими аргументами голови. Зокрема Ольга Чумак, яка не так давно працювала заступником міського голови Степана Цапюка, а на разі є членом комісії від місцевої організації політичної партії «Соціалісти», назвала такі аргументи О.Іваня «буквоїдством». Інші члени говорили, що відсутність інформації про місце роботи особливо не впливає на прийняття рішення, адже Степан Цапюк вказав посаду.

У підсумку дискусії голова виборчкому Олександр Івань поставив на голосування дві пропозиції: першу – відмовити в реєстрації, а другу – зареєструвати Степана Цапюка у якості кандидата на посаду міського голови Олександрії. 10 з 17 присутніх на засіданні членів комісії підтримали пропозицію зареєструвати Степана Цапюка як кандидата. Сім членів виборчкому виступили проти. Таким чином, більшістю голосів Степана Цапюка зареєстрували кандидатом на посаду мера міста. Однак Олександр Івань наголосив, що він не згоден з таким рішенням комісії.

Відповідно до частини 16 Статті 27 ЗУ «Про місцеві вибори» член виборчої комісії, який бере участь у її засіданні та не згоден з рішенням, прийнятим комісією, має право протягом двох днів після засідання, на якому було прийняте рішення, у письмовій формі висловити окрему думку, що додається до відповідного протоколу засідання виборчої комісії.

ГМ ОПОРА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар