Інженери спробували вразити кіровоградських журналістів живим пам’ятником (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Цієї суботи на Софіївській площі відбулось відкриття арт-інсталяції «Impression Electronics. Українські інженери вражають світ». На масштабну подію було запрошено журналістів з усієї України, у тому числі – з Кіровограда.

За допомогою сучасних технологій українські інженери перетворили архітектурну пам’ятку на перший в Україні digital-пам’ятник. Богдан Хмельницький, який мовчки прикрашає Софіївську площу вже багато років, нарешті отримав можливість рухатись.

«Цим незвичайним проектом ми хочемо продемонструвати світу, що Україна не стоїть на місці. Незважаючи ні на що, ми маємо потенціал і всі можливості позмагатися не лише на ринку електроніки, а й створити достойну конкуренцію вже відомим зарубіжним брендам», – прокоментував голова ради директорів Impression Electronics Георгій Чернявський.

Для інсталяції інженери Impression Electronics використали потужне обладнання, здатне обробляти потокове відео. Реалістичності зображенню додало накладання 3D-моделі пам’ятника Богдану Хмельницькому на зйомку Софіївської площі в режимі реального часу.

«Запуск цієї арт-інсталяції – це прекрасний приклад того, наскільки популярним стає медіа-мистецтво, а відкриття нових напрямів у цій сфері неможливе без залучення науки та техніки», – зазначила мистецтвознавець Марія Куліковська.

На питання журналістів, чому фінанси були вкладені саме в цей проект, а не переведені на благодійність, Георгій Чернявський відповів стисло: “Великі речі варто робити тихо”. Окрім того, голова ради директорів запевнив, що їх компанія достатньо коштів вкладає і в благодійну справу, тому має повне право фінансувати проекти, які заявлять про Україну на міжнародному рівні.

Більше фото тут

Поширити:

Залишити коментар:

коментар