В Олександрії аптеку продали на півмільйона дешевше зятю першого заступника мера

Ринкова вартість приміщення колишньої комунальної аптеки на час продажу складала 894 тисячі гривень, однак зятю першої заступниці Олександрійського міського голови Л. Давиденко приміщення аптеки було продане усього за 381 тисячу гривень, тобто дешевше ніж на півмільйона гривень. про це повідомляють “Олександрійські новини”.

Такого висновку дійшли слідчі податкової міліції, які розпочали кримінальне провадження за фактом доведення до банкрутства комунальної аптеки. Як з’ясувало досудове слідство, насправді мова йде не стільки про дії, які спричинили фінансове фіаско комунального підприємства, скільки про зловживання службовим становищем посадовців Олександрійської міської ради.

Велике комунальне приміщення, яке було продане без конкурсу, пішло з власності міської громади втричі дешевше.

Крім того, передача цього приміщення спочатку в оренду, а потім у власність, зупинила діяльність комунальної аптеки з надання послуг по продажу ліків. Внаслідок чого, комунальне підприємство залишило за собою чималі боргові зобов’язання з поточної діяльності.

Всього збитки від “діяльності” місцевих посадовців оцінюються на суму близько 500 тисяч гривень.

Фактично, місцева влада не просто дозволила близькому родичу місцевого високопосадовця задешево придбати комунальне приміщення, але й здійснила цілий комплекс дій, внаслідок яких комунальна аптечна мережа міста була повністю знищена.

Тепер місцевих чиновників підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України “Зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки”, що карається штрафом від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар