Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Основні події, що сталися в зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок: вчора було абсолютно спокійно. Донецький напрямок: в темну пору доби – кілька разів відкривали вогонь в районі Світлодарського водосховища, – поблизу сел. Луганське і Лозове. Противник застосував стрілецьку зброю та гранатомети. Ще одна короткотривала провокація окупантів відбулася поблизу Майорська. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

В темну пору доби – кілька разів відкривали вогонь в районі Світлодарського водосховища, – поблизу сел. Луганське і Лозове. Противник застосував стрілецьку зброю та гранатомети. Ще одна короткотривала провокація окупантів відбулася поблизу Майорська.Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Найбільш «гарячою точкою» вчора була Мар’їнка, де противник близько півтори години вів вогонь по українських позиціях. Важке озброєння, як і раніше, не застосовується.

На Маріупольському напрямку зафіксовано ворожу активність біля с. Новотроїцьке, що на захід від Докучаєвська. Противник застосував гранатомети. Вогонь вівся неприцільно, з провокативною метою. Також поблизу сел. Зоря, що на захід від Павлопільського водосховища, було зафіксовано політ ворожого БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено. Це сталося поблизу Мар’їнки.

Днями було засуджено харків’янина, який пройшов бойовий вишкіл в Росії

З літа минулого року чоловік став членом проросійської організації, пройшов курси диверсійної роботи. Згодом, усвідомивши, що його готують до вчинення диверсій та терактів, хлопець розірвав будь-які контакти з цією організацією, однак не повідомив про це правоохоронним органам. Найближчі три роки він проведе за гратами

СБУ продовжує затримувати інформаторів ворога

На Запоріжжі припинено злочинну діяльність мережі інформаторів окупантів, що діяла на території Бердянського району. Троє місцевих мешканців за матеріальну винагороду збирали та передавали ворогу через мережу Інтернет інформацію про переміщення, місця дислокації, озброєння та чисельність підрозділів ЗСУ, які задіяні у проведенні АТО.

Співробітники СБУ затримали у зоні проведення АТО ще одного інформатора бандформування «ДНР», який телефоном передавав бойовикам відомості про дислокацію підрозділів сил АТО у Ясинуватському районі Донецької області. Також зловмисник коригував вогонь ворожої артилерії по наших позиціях.

Військові утилізували нерозірвані боєприпаси

У Мар’їнському районі Донецької області військовослужбовці групи Цивільно-військового співробітництва знайшли 47 артилерійських снарядів калібру 152 мм, одну міну, фрагменти снарядів від РСЗВ «Смерч та інші боєприпаси. Їх знайшли на полях під час сільськогосподарських робіт. Оцінивши ситуацію, було прийнято рішення вилучити снаряди та знищити їх вибуховим способом.

16 11 12 13 14 15

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям прифронтових територій

Протягом вересня цього року військовослужбовці однієї з бригад ВДВ відвідали 12 будинків у трьох селищах Новоайдарського району Луганської області.

Наші воїни поділилися місцевими мешканцями товарами першої необхідності, теплими речами та продуктами. Діти отримали вишиванки, художню літературу, канцелярське приладдя, шкільні зошити, іграшки тощо. Також воїни-десантники допомагають ремонтувати школи та дитячі садки.

22 21

Також днями військовослужбовці Національної гвардії України відвідали школи та дитячі садки чотрирьох прифронтових сіл у Волноваському районі Донецької області. Гвардійці привезли матеріальну допомогу, спортивний інвентар та продукти. Ця акція – не разова: за кожним навчальним закладом буде закріплено підрозділ Національної гвардії, який не рідше 1 разу на місяць буде відвідувати школи та дитячі садки і допомагати їх вихованцям.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар