ФК “Зірка”: поєдинок з “Полтавою”

Перед поєдинком у Полтаві тренерський штаб «Зірки» мав вирішити непросте завдання: відновити фізичні кондиції гравців після двох важких матчів – із «Динамо-2» в чемпіонаті та ФК «Олександрія» в Кубку України. Так що господарі поля, які не проводили кубкову гру, мали набагато більше часу для повноцінної підготовки.

Це позначилося в певні моменти гри, яку полтавчани виграли з рахунком – 1:0. Хоча, реалізуй кіровоградці пенальті у першому таймі, результат цього протистояння, напевно, був би зовсім іншим.

Сергій Лавриненко, оцінивши стан своїх виконавців, провів ротації у стартовому складі. З перших хвилин на полі з’явилися Чичиков, Загальський і Акименко, що виходили на заміну у протиборстві з олександрійцями, а також Фатєєв і Каваців, які в минулому поєдинку участі не брали. А ось у звітній зустрічі у нас не зіграв травмований Григорій Баранець.

Таким чином, під єдиним нашим форвардом Акименком, який вивів «Зірку» на гру з капітанською пов’язкою, розташувався Загальський. На флангах у півзахисті діяли Мостовий і Чичиков, в опорній зоні – Борис Баранець та Лупашко, а в обороні – Фатєєв, Каваців, Ковальов і Бацула. Місце у воротах знову зайняв досвідчений Паст. Варто відзначити, що у складі полтавчан грали голкіпер Кучинський та хавбек Насібулін, які раніше виступали за кіровоградську команду.

Із перших хвилин гра пішла на зустрічних курсах. Обидві команди намагалися швидко переходити від оборони до атаки. Втім, до небезпечних моментів справа спочатку не доходила. Всі атаки припинялися на підступах до штрафних майданчиків суперників. У діях футболістів було більше бажання, ніж осмислених і конструктивних дій. Господарі поля не дозволяли кіровоградцям грати в звичній манері, намагаючись зустрічати футболістів «Зірки» на їх половині поля. Один раз такий пресинг ледь не призвів до помилки наших захисників, але Паст, після не зовсім вдалої передачі назад, випередив суперника і вибив м’яч ногою за межі поля.

Підопічні Анатолія Безсмертного серйозно активізувалися ближче до середини першого тайму, провівши кілька небезпечних атак. Втім, захисники та голкіпер гостей зіграли гранично зібрано і всі загрози своїм воротам ліквідували. «Зірка» відповіла контратакуючими випадами, які найчастіше закінчувалися дальніми ударами, але також без особливого успіху. Наші ж позиційні атаки, з намаганням вивести на завершальний удар Акименка або Чичикова, були не настільки небезпечними, щоб змусити Максима Кучинського по-справжньому вступити в гру.

І все ж наполегливість гостей була винагороджена на 31-й хвилині, коли Олексій Ковтун порушив правила у своєму штрафному на Чичикові. Арбітр призначив пенальті й показав жовту картку порушнику. Штатний пенальтист «Зірки» Ігор Загальський з 11-ти метрової позначки, могутнім ударом потряс стійку воріт суперників, а після добивання того ж Загальського м’яч таки опинився в сітці воріт господарів. Але за правилами, наш хавбек не мав права на добивання, а тому рефері взяття воріт скасував, призначивши вільний удар.

Поки кіровоградці відходили від цього прикрого моменту, наші суперники провели небезпечні випади й мали непогані шанси вийти вперед. Але, на щастя, Каваців і Ковальов змогли припинити шлях м’яча до воріт, а з навісними передачами легко справлявся Паст. На 40-й хвилині відмінний прохід по правому флангу вийшов у Насібуліна. Владислав обіграв двох наших гравців і прострілював вздовж воріт від лицьової лінії, але Паст «прочитав» дії суперника та м’яч забрав. Через три хвилини Акименко відгукнувся на довгу передачу з глибини поля, прийняв м’яч на груди, встиг обіграти захисника, але завершальний удар нашого форварда в останній момент заблокували захисники і воротар «Полтави». Перший тайм завершився під акомпанемент атак гостей, які були ближче до того, щоб піти на перерву з перевагою в рахунку.

Активніше почали кіровоградці й у другому таймі. Вже на 46-й хвилині, з розвороту, метрів із 16-ти пробивав Акименко – трохи поряд із лівою стійкою воріт Кучинського. Підопічні Сергія Лавриненка намагалися атакувати різноманітно, переводячи м’яч із одного флангу на інший, і весь час тримали в напрузі захисні порядки конкурентів. Але відповідь наших суперників не забарилася і, на жаль для нас, була результативною. На 52-й хвилині полтавчани пішли вперед і змусили серйозно вступити в гру Паста, який перевів м’яч на кутовий. Цей стандарт не приніс господарям поля успіху. Але наступна атака на ворота «Зірки» на 55-й хвилині знову призвела до кутового. І тут уже наші захисники не встежили за Денисом Фаворовим, який невідпорно головою пробив у правий від Євгена Паста кут, який виручити свою команду не зміг – 1:0.

Після цього гості перебували в нокдауні, а підопічні Анатолія Безсмертного цілком могли нанести ще один разючий удар. І знову після кутового наші гравці залишилися в ролі спостерігачів, а м’яч якимось дивом вдруге не опинився в сітці воріт кіровоградців. Тут уже спортивне щастя було на нашому боці. У ці хвилини наші конкуренти виглядали швидше і значно перевершували гостей у русі та швидкості. Занервували навіть досвідчені центральні захисники «Зірки», які припустилися декількох помилок. На щастя, використати наші прорахунки полтавчани не зуміли.

Для того, щоб активізувати атакуючі дії своєї команди, Сергій Лавриненко замінив дещо втомленого Бацулу на Щедрого, а замість Загальського, що зіграв далеко не найкращий свій матч, на поле вийшов Локтіонов. Трохи згодом опорну зону підсилив Кучеренко, який змінив Бориса Баранця. Заміни зіграли свою роль. Гостям вдалося перевести гру на половину поля конкурентів і знову взяти м’яч під свій контроль. Правда, до серйозних загроз воротам Кучинського справа не доходила. Господарі поля перейшли на гру другим номером і намагалися зловити «Зірку» на контратаці. На полі виникало все більше жорстких єдиноборств і все частіше та триваліше гравці ФК «Полтава» лежали на газоні, відверто затягуючи час. Ми ж намагалися йти вперед великими силами, коли до атакуючих дій підключалися навіть центральні захисники. На 77-й хвилині Локтіонов прийняв м’яч на рубежі штрафного і скинув під удар набігаючому Каваціву, який вистрілив вище воріт. Також не зовсім вдало виконав штрафний метрів з 25-ти Мостовий. Заключні хвилини проходили з великою перевагою гостей, які завзято і наполегливо шукали щастя біля воріт суперників. Правда, винахідливості в атакуючих діях підопічним Сергія Лавриненко бракувало. Полтавчани ж уперед практично не йшли, зосередивши свої зусилля на обороні, прагнучи зберегти мінімальну перевагу.

У нервовій обстановці трохи розгубився навіть арбітр, який роздавав «гірчичники» направо й наліво, а в одному з епізодів, на 87-й хвилині, не наважився призначити другий пенальті у ворота «Полтави». Здалося, що порушення правил на Акименку було в межах карного майданчика, але Володимир Міланич вирішив, що «Зірці» потрібно пробивати тільки штрафний. Протести призвели лише до жовтої картки Акименку, який був «покараний» слідом за порушником правил Недолею. Після виконання цього стандарту полтавчани винесли м;яч, але гості продовжили атаку другим темпом і довели справу до удару – поруч зі стійкою воріт. У компенсовані хвилини поєдинку господарі поля продовжували наполегливо «валятися» на полі, тягнути час і просто відбивали м’яч куди завгодно. Ці «зусилля» полтавчан не пропали марно, проломити досить насичену оборону гостям так і не вдалося. Отже, господарі поля відсвяткували свою третю перемогу в чемпіонаті, перемігши трохи втомленого лідера – 1:0.

«Зірка» ж зазнала прикрої поразки, на яку, за великим рахунком, не заслуговувала. Як наслідок, наша команда втратила першу сходинку в турнірній таблиці. Тепер за лідерство потрібно буде боротися з подвоєною енергією вже в наступному турі, коли 3 жовтня о 16.00 суперником підопічних Сергія Лавриненка буде новий лідер першості – харківський «Геліос». Ми вже мали нагоду переконатися, що невдачі нас тільки загартовують і роблять сильнішими. Віримо в команду та її нові перемоги.

ФК «Полтава» – «Зірка» (Кіровоград) – 1:0 (0:0).
27 вересня 2015 року (неділя). Початок матчу о 16:00. Полтава. Стадіон «Локомотив». 1100 глядачів. +24 С. Чемпіонат України. Перша ліга. 10-й тур.
Арбітр: Міланич Володимир (Миколаїв).
Асистенти арбітра: Іванов Григорій (Одеса), Козорезов Дмитро (Одеська область).
4-й арбітр: Сердюк Денис (Полтава).
Спостерігач арбітражу: Соботюк Сергій (Київ).
ФК «Полтава»: 12. Кучинський Максим, 8. Стеценко Олександр, 4. Ковтун Олексій, 6. Парамонов Вадим, 20. Кравченко Владислав, 45. Фаворов Денис, 5. Ковальчук Тарас, 24. Зозуля Олексій (к/к) (17. Іванов Єгор, 81), 77. Масалов Анатолій (7. Недоля Артем, 70), 29. Насібулін Владислав, 16. Семенець Богдан (70. Вовченко Микита, 79). Запасні: 21. Бонь Мирослав, 23. Ткачов Микита, 14. Білий Іван, 10. Прокіпчук Ярослав. Головний тренер: Безсмертний Анатолій.
«Зірка»: 44. Паст Євген, 2. Каваців Ярема, 7. Мостовий Андрій, 8. Лупашко Владислав, 11. Бацула Андрій (9. Щедрий Артем, 64), 16. Баранець Борис (18. Кучеренко Олександр, 67), 20. Фатєєв Дмитро, 21. Загальський Ігор (99. Локтіонов Роман, 76), 50. Акименко Олександр (к/к), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 33. Поштаренко Павло, 10. Допілка Олег, 15. Збунь Олексій, 85. Керножицький Сергій. В.о. головного тренера: Лавриненко Сергій.
Гол: 1:0, Фаворов Денис (55).
Нереалізований пенальті: Загальський Ігор (32, штанга).
Попередження: Ковальов Максим (13), Ковтун Олексій (31), Каваців Ярема (37), Лупашко Владислав (44), Мостовий Андрій (65), Вовченко Микита (86), Іванов Єгор (87), Акименко Олександр (88), Недоля Артем (88), Кучинський Максим (90+5).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар