Противник продовжує провокувати українських військових, відкриваючи по наших позиціях вогонь

Одразу ж – гарні новини: за минулу добу жодного українського військового не було вбито чи поранено внаслідок бойових дій. Польотів ворожих безпілотників також не зафіксовано.

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, противник продовжує провокувати українських військових, відкриваючи по наших позиціях вогонь зі стрілецької зброї. Вчора було зафіксовано 4 випадки порушення режиму тиші з боку НЗФ на північ від Горлівки – поблизу селища Зайцеве. У цьому ж місці зафіксовано роботу ворожого снайпера. На інших ділянках фронту вчора було абсолютно спокійно.

Користуючись перемир’ям, наші військовослужбовці відновлюють інфраструктуру Донбасу, пошкоджену окупантами

В вересні минулого року бойовики під час відступу підірвали міст поблизу сел. Красногорівка, що на захід від Донецька. Щоб потрапити у сусідні села, людям доводилося об’їжджати декілька кілометрів ґрунтовими дорогами, які непроїзні під час дощів.

Тому місцеві мешканці звернулися по допомогу до військовослужбовців групи Цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України. Відновлювальні роботи тривали трохи більше двох тижнів. Підприємці та місцева влада допомогли з будівельними матеріалами. Тепер дорога проїзна.1918

Також міліціонери Донеччини допомагають відновлювати прифронтове с. Гранітне

Село дуже постраждало від артобстрілів ворога. Від куль та снарядів бойовиків тут загинуло 9 громадян, в тому числі 3 дітей. Повністю зруйновані 9 будинків, частково – 75. У школі повилітали шибки. Тим не менш, 1 вересня 150 дітей сіли за парти. Усе необхідне для навчання учнів молодших класів придбали правоохоронці. А тепер силами обласної міліції повністю замінені пошкоджені вікна. Крім того, керівник Донецької обласної міліції генерал Аброськін подарував школі великий прапор України, який вже майорить на шкільному флагштоку.

2223

На Донеччині затримано і заарештовано двох бойовиків

Один із затриманих – молодик з Дзержинська, який у липні 2014 року зі зброєю вартував біля бази бойовиків та на залізничному вокзалі у Горлівці. Другий затриманий – мешканець Красноармійська, який телефоном восени минулого року передавав ворогу відомості про розташування та переміщення особового складу та військової техніки Збройних Сил України. Обом загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Українські силовики знайшли у Сєвєродонецьку великий схрон із зброєю

Сховище було облаштоване у лісопосадці на березі Сіверського Донця – поряд з одним із найбільших підприємств краю. Спочатку правохоронці знешкодили розтяжку з гранатою Ф-1, потім обстежили місцевість і виявили 28 ручних протитанкових гранатометів «Муха» та дві протитанкові ракети. За оперативною інформацією, схрон організували бойовики перед втечею з міста рік тому.

3331

Ще один підпільний арсенал правоохоронці знайшли у с. Степанівка Мар’їнського району Донецької області

У дворі біля покинутого будинку міліціонери знайшли старий ящик, у якому було 3 гранати РГД-5, 3 гранати Ф-1, 4 запали та кілька упаковок з набоями до автомату АК-47.

4142 43 44

У Чернігові співробітники міліції та СБУ виявили та вилучили схрон з боєприпасами

Вилучено гранату РГД-5, тротилову шашку, близько 200 набоїв до автоматичної зброї. Також у чоловіка знайшли листівки сепаратистського змісту. Власник «арсеналу» – раніше судимий за вбивство. Він вже затриманий.

На Луганщині відбулися триденні збори із воїнами інженерних військ

Акцент в ході занять було зроблено на особливостях мінних загороджень ворога та забезпеченні дій передових сил АТО за різних умов бою.

Зокрема, чимало часу на полігонах відводилося сучасним способам швидкого розмінування території, зокрема за допомогою заряду розмінування переносного типу ЗРП. Ці та аналогічні пристрої створюють коридор на мінному полі шириною близько 50 сантиметрів на дальність понад 50 метрів. Отримані знання та навички сапери передадуть військовослужбовцям своїх бригад в ході занять з мінно-вибухової безпеки.

 53  55

Спецпризначенці НГУ та УДО  здійснили стрибки з парашутом з гелікоптера

Під час навчань застосовувалася наступна легенда: два наші блокпости оточені і обстрілюються противником. Вертоліт має доставити групу швидкого реагування  за декілька кілометрів до вогневої сутички, де на бійців чекатиме «Спартан», який безпосередньо і доставить підмогу. Інша група має десантуватися у воду, бо решта шляхів перекрита. Слід відзначити, що під час навчань застосовувалися парашутні системи українського виробництва. Окрім відпрацювання техніки, бійці долають і психологічний бар’єр. Попереду на зборах  у хлопців – нічні стрибки і багато інших тренувань.

Коли спецпризначенці відпрацьовували десантування у воду, місцеві діти оглянули бронеавтомобіль «Спартан» та змогли посидіти за кермом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар