У Кіровограді відзначили ювілей Спілки ветеранів Афганістану (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 25 вересня, Українська спілка ветеранів Афганістану та Кіровоградська обласна УВСА відзначили свої ювілеї – 25 і 20 років від дня заснування.

З цього приводу воїни-інтернаціоналісти зібралися в актовій залі аварійно-рятувального загону спецпризначення управління ДСНС України в області (колишній Будинок офіцерів).

«За 25 років, які існує наша спілка, ми виконали свою обіцянку, яку давали на похованнях кожного побратима  – пам’ятати. На сьогодні відкрито 547 пам’ятників в 12 областях України, вже в кожному районному центрі є монумент слави і пам’яті полеглих. В таких областях, як Харківська, Житомирська, Сумська  на кожній школі, де вчився загиблий «афганець» є табличка з прізвищем і відзнакою, що цей хлопець вчився саме тут», – відзначила Любов Дозор, голова міської спілки воїнів Афганістану.

Подякувала ветеранам Афганістану заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук:  «Сьогодні ви, як ніколи, стаєте прикладом для тих бійців, молодих хлопців, стаєте опорою та стіною, як підтримує їх. Хочу, щоб ви зрозуміли, що ви дуже потрібні в сучасному світі. Ваша організація має стати оплотом незалежності України!».

Нагадаємо, війна в Афганістані тривала дев’ять років, один місяць і дев’ятнадцять днів (1979-1989) і забрала життя  більше трьох тисяч українців. Загалом з  1979 року в Демократичну республіку Афганістан (ДРА) були направлені понад  160 тисяч українців. З них 2 378 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами.

Альона Олійник для Першої Електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар