У Кіровограді водії 15-го маршруту відмовляються возити воїнів АТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді водії маршрутних таксі №15 ігнорують пасажирів у військовій формі і не зупиняються, на вимогу військових. 

Як розповіли Першій електронній газеті  бійці 3-го полку СпП, таке ставлення водіїв 15-ти вони помітили кілька тижнів тому, коли почали користуватися посвідченням Учасника бойових дій, яке дає їм право на пільговий проїзд.

«Я корінний Кіровоградець. Все життя живу на вулиці Попова. Так, маршрутчики у нас не ідеальні.  Але до такого ніколи не доходило. Ми з другом стояли на зупинці. Обоє в формі. Махаємо маршрутці, а вона проїжджає мимо. Дивимось – людей в ній мало. Ну, думаю, не помітив нас водій. Але наступна 15-ка теж не помітила. І так вже більше 3-х тижнів – відколи почав посвідченням користуватися. До того проблем не було», – розповідає Олег, який кілька разів на рік їздить у відрядження в зону АТО, має бойове поранення.

Два його товариші (теж учасники бойових дій) підтверджують неприємну історію з 15-м маршрутом: один з хлопців живе в родичів на вул. Попова, інший – по вул. Жовтневої Революції. Обоє кажуть – водії ігнорують людей у військовій формі, бо багато з них мають право на пільговий проїзд.

Маршрут №15 належить перевізнику ПП«ОЛІКС» (директор – Вінницький Дмитро Васильович). На водіїв цього підприємства не раз надходили скарги як до адміністрації «ОЛІКСу», так і до міської ради. Деякі конфліктні випадки закінчувалися звільненням водіїв.

Перша електронна газета повідомила диспетчеру ПП«ОЛІКС» про ставлення водіїв до воїнів АТО. На це диспетчер відказала, що про проблему їм відомо, аналогічні звернення надходять постійно. За її словами, з водіями проводяться виховні бесіди. Проте, з огляду на кількість скарг і поведінку водіїв, звичайні бесіди на них не діють.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар