Українські журналісти вважають Кіровоградщину землею невикористаних можливостей

Вчора, 24 вересня, Кіровоград з просвітницько-освітньою лекцією завітали журналісти загальнонаціонального журналу «Український тиждень», які розповіли кіровограцям про особливості інтеграції України в Європу та проаналізували економічний потенціал Кіровоградщини з огляду на подальшу євроінтеграцію (до речі, Кіровограду присвячений останній випуск «Українського тижня», № 36, 17 вересня).

Головний доповідач – оглядач видання Олександр Крамар називає Кіровоградщину землею невикористаних можливостей, адже незважаючи на значний потенціал земельних та природних ресурсів, сприятливе розташування на перетині внутрішньоукраїнських транзитних шляхів центральний регіон залишається одним з найбідніших в Україні.

«Коли ми говоримо про Кіровоградщину, її економіку, то тут потрібно звернути увагу, на продукцію, яку виготовляє цей регіон. Наприклад, ми бачимо, що у 2014 році понад 69% експорту становить продукція олійно-жирової промисловості, 7,6% – зерно, 11,1% – продукція машинобудування і 5% – експорт іншої продукції. Як бачимо, показники не надто високі і різноманітні. Кіровоградщині потрібна євроінтеграція, щоб розвивати економічний потенціал регіону», – переконаний Олександр Крамар.

Крім того, журналіст навів цікаву статистику: у 2014 році Кіровоградщина спожила 534млн куб. м природнього газу та 0,26 млн т привізного кам’яного вугілля на суму 3,5 – 4 млрд грн. І це в той час, коли область багата на поклади бурого вугілля, торфу, горючих сланців.

«Також не варто забувати, що на Кіровоградщині найбільший у розрахунку на одного мешканця потенціал виробництва палива з біомаси, яка залишається на полях після збору урожаю», – наголосив Крамар.

Читайте матеріал Олександра Крамара повністю: Земля невикористаних можливостей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар