У Кіровограді на лічильники для води почали встановлювати антимагнітні стрічки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Службою збуту ОКВП “Дніпро-Кіровоград” проведено аналіз споживання води населенням м. Кіровограда. В ході вжитих заходів зафіксовано значну кількість випадків крадіжок води (несанкціоновані підключення або втручання в роботу приладів обліку).

«Наші контролери неодноразово виявляють різноманітні види крадіжок, в тому числі й пристрої, які впливають на прилади обліку. Ми, звичайно, фіксували порушення, виставляли штрафні санкції, однак виявили наступну проблему: «ловити за руку» порушника це одне, а роз’яснити громадянам, як платити за воду менше — це зовсім інше, – пояснив комерційний директор ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Олександр Головченко.

Крім цього, адміністрація підприємства вирішила застосувати нову практику – встановлення контрольних стрічок-індикаторів на водолічильники абонентів приватного та державного секторів. Вони допоможуть зафіксувати будь-які спроби втручання в роботу водолічильника і стануть доказом у разі судового розгляду.

Чи було водоспоживання дійсно чесним, стане видно вже через місяць після встановлення елемента, коли контролер прийде на звірку показників водомірів. Якщо в роботу приладу обліку втручались, індикатор покаже це, а крадію ніяк не відкрутитися від штрафних санкцій з боку водоканалу. Штраф за безоблікове водокористування згідно п. 5.18, 3.3, 3.4 «Правил користування системами централізованного комунального водопостачання і водовідведення в населених пунктах України» вийде порушнику в тисячі гривень в залежності від діаметра труби. Мінімальний штраф складе 6 тисяч гривень.

Тому адміністрація ОКВП “Дніпро-Кіровоград” рекомендує оформити субсидію до настання опалювального сезону і не витрачати зайві гроші не тільки на воду, а й на інші комунальні послуги.

За матеріалами  ОКВП “Дніпро-Кіровоград”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар