РНБО: затримано росіянина, який підозрюється у співпраці з бойовиками (ФОТО)

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених українських військовослужбовців немає. Вчора ввечері було зафіксовано 3 епізоди порушення режиму тиші з боку НЗФ. Бойовики відкривали вогонь поблизу м. Золоте Луганської області, а також в передмістях Горлівки – Майорську та Кіровому. Ворожа стрілянина велася виключно з метою провокації, маючи на меті змусити наших бійців відкрити вогонь у відповідь. Важке озброєння противник не застосовував.

Вчора поблизу с. Трьохізбенка на Луганщині було зафіксовано політ ворожого безпілотника. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

На українсько-російському кордоні СБУ затримала росіянина, який підозрюється у співпраці з бойовиками

Мешканець Якутії у квітні прибув до Донецька, де за водіння автомобіля у нетверезому стані був затриманий бойовиками. З метою скорочення терміну, чоловік вступив до лав НЗФ, чергуючи на ворожих блокпостах у Ясинуватій. До Вашої уваги – відеозізнання бойовика.

Ще одного бойовика затримали у Краматорську. Встановлено, що навесні 2014 р. раніше судимий зловмисник приїхав з сусіднього Олександрівського району, щоб вступити до лав бандформування «ДНР». Зі зброєю в руках він вартував на блокпостах під час окупації міста бойовиками. Після звільнення Краматорська, чоловік залишився жити в місті, сподіваючись, що про його темне минуле ніхто не дізнається.

Поблизу Волновахи затримано ворожого інформатора

Встановлено, що затриманий майже рік передавав координатору мережі бойовиків інформацію про переміщення особового складу та техніки, місця дислокації, кількість особового складу і озброєння підрозділів Збройних сил України, а також їх бойові позиції та фортифікаційні споруди в прифронтовій смузі. До Вашої уваги – відео з прямою мовою затриманого.

У Дніпропетровську СБУ знешкодила диверсійну групу, організовану бандформуванням «ЛНР», яка готувалася підірвати міст через Дніпро. Встановлено, що диверсанти планували підірвати Кайдацький міст через Дніпро. Двох зловмисників затримали «на гарячому», вилучивши у них 6 гранат. Згодом було затримано ще двох членів банди. Затримані визнали свою причетність до вибуху гранати у дворі військового комісаріату у Дніпропетровську 12 вересня. Вони також збирали та передавали ворогу інформацію про дислокацію підрозділів Збройних Сил України.

11 12 13

Триває очищення наших Збройних Сил

Вчора співробітники військової контррозвідки СБУ, спецпідрозділу «Альфа» та військової прокуратури  затримали командира батальйону 28-ї бригади за підозрою в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1 млн. 100 тис. грн. Встановлено, що офіцер отримав хабар за сприяння у фінансуванні тероризму та співучасть в організації незаконного в’їзду 10 транспортних засобів з вантажем на окуповані території.

Триває вилучення нелегальної зброї у зоні АТО

У прифронтовому с. Первомайське Ясинуватського району Донецької області правоохоронці перевірили оперативну інформацію про наявність у місцевого мешканця нелегальної зброї. За підсумками перевірки виявлено та вилучено автомат Калашникова з 2 магазинами до нього, 157 набоїв та гранату РГД-5 з запалом. Власник «арсеналу» пояснив, що зброю знайшов торік на покинутому блокпості бойовиків, і залишив собі.

Президент України та Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг відкрили навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Україна—2015»

Навчання будуть проводитися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині. Звертаючись до учасників навчань, Президент назвав цей день унікальним в історії відносин України з НАТО, адже це – перший візит пана Столтентерга в Україну та перші подібні навчання, які Україна проводить з НАТО. Масштаби навчань вражають: до них залучено 1100 рятувальників із 34 країн світу. Генеральний секретар НАТО відзначив, що за будь-яких обставин, незалежно від причини, Україна та її партнери мають бути готовими і здатними відреагувати якомога ефективніше.

24 25 26 27 21 23

У Краснолиманському та Володарському районах Донецької області відбулися тренування міліціонерів Донеччини

Батальйони «Північ» і «Південь» були підняті по тривозі, отримали зброю та спорядження та вирушили на позиції. Зокрема, бійці «Півночі» здійснили піший марш-кидок по пересіченій місцевості та відпрацювали оборону адміністративної будівлі. Також міліціонери підвищували свої навички рукопашного бою, стрільби, евакуації поранених та форсування водних рубежів. Інструкторами під час навчань були досвідчені бійці спецпідрозділу МВС «Сокіл».

39-11 31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2 39-3 39-4 39-5 39-6 39-7 39-8 39-9 39-10

Бойові плавці та розвідники спецпідрозділів Національної гвардії повернулися з навчань

Спецпризначенці відпрацьовували операції на воді і на землі, вдень і вночі. Гвардійці довели це на практиці, що штурм – це швидкість, чіткість, оперативність, коли на рахунку кожна секунда. Але кожен крок має бути відпрацьований годинами тренувань. Підготовка воїнів триватиме і надалі, адже спецпризначенці ніколи не зупиняються і завжди готові знищувати ворога.

48 41 42 43 44 45 46 47

Військовослужбовці ЗСУ допомогли мешканцям села Орловське Волноваського району Донецької області

Продукти отримали 14 пенсіонерів, яким важко пересуватися. Село Орловське знаходиться неподалік Волновахи, але міст через річку, який веде до районного центру, зруйновано через обстріли бойовиків.

51 52

Житомирські міліціонери допомагають мешканцям Луганщини

Правоохоронці, що перебувають у бойовому відрядженні на Сході, відвідали школу-інтернат в Сєвєродонецьку. Міліціонери розповіли дітям про основні правила поведінки на вулиці на природі, особливу увагу присвятивши правилам поводження з потенційно вибухонебезпечними предметами. Також гості передали дітям подарунки для інтернату – спортивний інвентар, канцелярське приладдя, м’які іграшки, солодощі, напої.

61

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар