Кіровоградщина: як потенційні кандидати на День міста засвітилися (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До Дня міста потенційні кандидати і партії у Кіровограді роздавали кульки і організовували «народні забави». На святі «засвітились» дві партії та два потенційних кандидати на міського голову Кіровограда.

19 вересня у Кіровограді святкували День міста. Під час святкування роздавали кульки з логотипом партії «Народний контроль» та кульки та листівки в кольорах і з надписами, які використовує потенційний кандидат на міського голову Артем Стрижаков.

Також під час самого святкування проводили акції з використанням символіки Радикальної партії Олега Ляшка та ймовірного кандидата на міського голову від цієї партії Рафаеля Санасаряна. Зокрема, на сторінці політика в соціальних мережах йдеться про те, що він та політична партія організували «концерт, смачний плов від вірменської спільноти та розваги для дітей».

Фото спостерігачів ОПОРИ та з соцмереж

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до ст. 54 ЗУ «Про місцеві вибори» передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів. Право вести передвиборну агітацію мають місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, а також кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані відповідною ТВК для участі у місцевих виборах. Кандидати, які офіційно не зареєстровані не мають право здійснювати передвиборну агітацію.

Згідно ч. 2 ст.54 ЗУ «Про місцеві вибори», місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар