На Кіровоградщині ще одного чиновника зловили на корупції

За протоколом прокурора Новоукраїнського району голову Диминської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення  правопорушення, пов’язаного з корупцією. Про це Першій електронній повідомили в прес-службі прокуратури в Кіровоградській області.

Зокрема, під час сесії сільради троє депутатів, незважаючи на наявність реального конфлікту інтересів, особисто приймали участь у голосуванні. У свою чергу, голова сільради умисно не вжив у межах своїх повноважень заходів до припинення правопорушення та негайно письмово не повідомив про його вчинення спеціально уповноважений орган у сфері протидії корупції.

Таким чином, голова сільради вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-9 КупАП – невжиття заходів щодо протидії корупції.

За результатами розгляду протоколу, складеного прокурором району на протиправні дії голови сільради, Новоукраїнським районним судом його визнано винними у корупції, та накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 125 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар