Кіровоградці вшанували пам’ять партизанів та підпільників (ФОТО)

Сьогодні, 22 вересня, в Україні відзначають День партизанської слави. Так українці уславлюють подвиг партизанів і підпільників, які боролися за свободу в період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Кіровоградці теж не забули про своїх мужніх захисників і урочисто вшанували пам’ять тих, хто у роки Другої світової боронив свій край.

У стінах Кіровоградської міської ради четверо партизанів – Іван Анастасьєв, Валентина Долженко, Надія Ліцоєва та Марія Майданюк – отримали квіти та грошові допомоги в честь загальноукраїнського свята. Потім подвиг полеглих підпільників вшанували на меморіальному комплексі «Фортечні вали». Небайдужі кіровоградці, чиновники, держслужбовці, школярі та бойові товариші полеглих захисників поклали квіти до вічного вогню та на меморіальні надгробки полеглим партизанам. Пам’ять полеглих за вітчизну вшанували хвилиною мовчання.

Після державних урочистостей, коли майже всі чиновники розійшлися, військові та близько десятка кіровоградців пішли віддати шану сучасним героям, полеглим на полі бою неоголошеної війни, – у зоні АТО.

Вічна пам’ять захисникам – нинішнім та минулим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар