У Кіровограді спіймали наркомана, який накрав ліфтів на півмільйона гривень (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградські правоохоронці встановили особу громадянина, який розкурочував ліфтове обладнання в обласному центрі

На рахунку зловмисника близько сотні епізодів злочинної діяльності. Завдані громаді збитки обраховуються на суму близько у півмільйона гривень. За ці дії чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років та доведеться відшкодувати кошти за пошкоджене ним майно.

Крадієм виявився 42-річний житель міста Кіровограда. Наркоман з 10-річним стажем, вже раніше судимий за крадіжки, у такий спосіб знаходив кошти на придбання отрути, за якою систематично навідувався до однієї з сусідніх областей.

Ідея красти ліфтове обладнання виникла у кіровоградця після того, як він познайомився з чоловіком, який спеціалізувався на їх ремонті. Мотивуючи свою цікавість тим, що найближчим часом планує влаштуватися на роботу ремонтника, зловмисник у деталях дізнався про ліфтове устаткування. За деякий час вже самостійно і досить вправно навчився діставати з ліфтів металеві троси, витрачаючи на все до 7 хвилин.

Викрадене майно складав у мішки та ніс до себе додому. Після цього у темну пору доби, подалі від сусідських осель випалював з тросів ізоляційні компоненти та у подальшому продавав.

2 (4)

За одну крадіжку чоловік примудрявся «заробляти» близько 800 гривень, у той час як сума завданих внаслідок злочинів збитків дорівнювала від трьох з половиною і до п’яти тисяч гривень.

Повідомлення про крадіжку зазвичай надходило до міліції вже на ранок. Люди похилого віку, вагітні жінки та мами з дітками вимушені були долати відстань сходами, що завдавало жахливих незручностей. Деякі з них навіть намагалися зайвий раз не виходити з дому.

– Розкриття цього злочину стало справою честі для міліції, – розповідає начальник Кіровоградського МВ УМВС в області Ігор Пайлик. – Підозрювану особу правоохоронці затримали буквально «на гарячому». При чоловікові були і речові докази, які чітко вказували на його причетність до скоєного.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Прес-служба УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар