Як Високі Байраки іменини святкували (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

19 вересня мальовниче село Високі Байраки Кіровоградського району відзначило свої іменини, на які зібралися практично всі мешканці села – понад 200 осіб від малого до старенького.

Святкування влаштували біля сільського будинку культури. Тут з вокальними і хореографічними номерами виступали аматорські колективи з села і райцентру, підбивали підсумки конкурсу дитячих малюнків «Моє село», молодь грала в ігри і запально витанцьовувала, а похилі люди, згадавши свою далеку молодість, мелодійними тягучими голосами виспівували призабуті народні пісні.

Цього дня сільська рада також вирішила відзначити трьох іменинників – двох  60-літніх і одного 18-річного мешканця Байраків. Всі вони отримали квіти і подарунки. Та найдорожчим дарунком для селян став виступ Владислава Кашпуренка – соліста обласної філармонії, учасника «Голосу країни», лауреата міжнародних конкурсів і фестивалів, який приїхав на свято на прохання народного депутата України Станіслава Березкіна (уродженця Високих Байраків).

Не обійшлося свято і без частування: юшкою з риби і кашею гостей нагодували місцеві фермери. Від благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» кожен учасник святкового дійства не залежно від віку отримав сік, морозиво і солодощі. Малечі дісталися м’які іграшки. А переможці конкурсі малюнків отримали альбоми і кольорові олівці, щоб й надалі розвивати свої творчі таланти.

Від імені народного депутата мешканців Байраків зі святом привітала Наталія Брайченко, яка й сама народилася, виросла і нині проживає у цьому мальовничому селі. «Наше село – це райський куточок, який виховав чимало відомих і талановитих митців, лікарів, юристів і навіть народного депутата. Нехай лелеки несуть у Байраки побільше діток і може колись тут народиться і майбутній президент. Бажаємо всім злагоди й благополуччя. Й нехай на нашу землю якомога швидше прийде такий довгоочікуваний мир!», – сказала представниця Станіслава Березкіна.

А потому була святкова дискотека і народні розваги, які тривали далеко за північ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар