Кіровоградців чекає цікавий вересень у бібліотеці Чижевського

Протягом вересня відділ мистецтв проводить безкоштовну акцію «Мистецтво нас єднає». Адже саме мистецтво відіграє величезну роль у нашому житті, воно змушує нас замислюватися над важливими проблемами і речами, що відбуваються навколо нас, впливає на свідомість людини і не залишає нас байдужими. До уваги викладачів – книжкові перегляди, екскурсії та лекції мистецько – краєзнавчого спрямування.

З питань організації заходів звертайтеся за телефоном (099) 655-33-09 – Світлана Анатоліївна.

21 вересня о 16.00 у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського відбудеться урочиста зустріч з нагоди 20-річчя заснування єдиного літературного журналу на Кіровоградщині – “Вежа”. На зустріч письменників, літераторів, усіх кіровоградців, хто слідкує за літературним процесом, запрошують редактор літературного часопису Василь Бондар, а також очікується приїзд викладача, науковця, літературознавця Володимира Панченка.  (Нагадаємо, що “Вежа”- літературний журнал, видається у Кіровограді з 1995 за редакцією В.Панченка. Засновники – Кіровоградська обласна організація СПУ та Кіровоградська обласна організація Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Шевченка. Друкує твори українських класиків (Т.Шевченко, М.Євшан) та сучасників (О.Жовна, П.Селецький), наукові розвідки (Н. Полонська-Василенко, Г.Клочек) тощо.

24 вересня о 13.00 у відділі рідкісних та цінних видань відбудеться презентація виставки „Картографічні матеріали у рідкісних виданнях”, організованої спільно обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.Чижевського та Державним архівом Кіровоградської області.

На виставці представлені різні за тематикою, призначенням і формою картографічні матеріали: карти, атласи, план міста Єлисаветграда 1913 року, графічні та ілюстровані додатки до видань ХІХ  – початку ХХ ст.

25 вересня об 11.30 у відділі мистецтв з нагоди 170-річчя з дня народження видатного драматурга, актора, режисера, одного з основоположників українського професійного театру Івана Карповича Карпенка Карого відбудеться круглий стіл «Корифеї українського професійного театру. Невідомі сторінки історії». Запрошуємо викладачів, музикантів, художників та всіх бажаючих.

25 вересня о 16.00 запрошуємо до відділу мистецтв прослухати лекцію «Україна –  духовна республіка», лектор – Березанська Наталія Іванівна (м.Київ). Вхід – вільний.

У відділі документів із економічних, технічних та природничих працює книжкова виставка  “Технічні відкриття ХХ століття” (до Дня винахідника і раціоналізатора). Ще на початку ХХ століття люди не могли собі навіть уявити, що таке атомна електростанція, комп’ютер чи Інтернет, мобільний телефонний зв’язок, лазер, томографія, молекулярні мікрочіпи, реактивна авіація, телебачення, синтез пластмас, нанотехнології, радіолокація, термоядерний синтез – ось далеко неповний список досягнень ХХ століття. Технічні відкриття цього століття стали безпосередньою продуктивною силою, що зумовила якісні зміни в житті людини. За цей період  було впроваджено більше науково-технічних розробок, ніж за всі попередні століття. З літературою про найважливіші з них і пропонує ознайомитись книжкова виставка “Технічні відкриття ХХ століття”. Запрошуємо до перегляду.

Щодня з 10.00 до 19.00  у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх)  всі бажаючі можуть пограти на дитячому майданчику, де є різноманітні настільні ігри, пазли, які допомагають у вивченні іноземних мов. Також є Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою і грай. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар