Світловодська міськрада також підтримала Януковича

4 грудня у Світловодську відбулася позачергова, 49-та сесія міської ради. На порядок денний було винесено лиш два питання.

Як передає кореспондент Першої електронної, за напругою пристрастей ця позачергова навіть перевершила чергові сесії. Причина – друге питання порядку денного: звернення до Президента, центральних органів влади, до політичних сил і громадськості. Звернення було пов’язане з останніми подіями довкола не підписання президентом Януковичем Угоди про Асоціацію України з ЄС у Вільнюсі і пов’язаними з цим протестними акціями у Києві і в країні в цілому.

По першому питанню міськдепи оперативно розподілили державну дотацію у сумі 3,1 млн. грн., направлену, головно, на більш-менш достойне завершення поточного року і для бюджетників, і для міського господарства. Сукупно це питання, яке озвучила начальник міського фінуправління Наталя Яременко, зайняло хвилин з десять. Решту часу, а це – майже дві години, обранці присвятили вищеназваному зверненню, авторство якого належить представникові найчисельнішої у міськраді (24 депутати) фракції Партії регіонів Євгену Кармаліті. Його текст і викликав бурхливе заперечення з боку другої за чисельністю фракції – ВО «Батьківщина» та кількох інших обранців.

Опозиціонери закидали регіоналам те, що у звернені немає й жодного натяку на засудження побиття спецпризначенцями мітингувальників на Майдані Незалежності на ранок 30 листопада і не містить вимоги притягти винних до відповідальності. Якби, казали опоненти «регіоналів», у цьому звернені були такі пункти – документ був би підтриманий і ними. А так воно, за словами Володимира Помазана (фракція «За Світловодськ»), без засудження дій силовиків, скидається на «лесбіянство».

Подальше, не менш бурхливе обговорення, так і не переконало більшість до внесення запропонованих коригувань до тексту звернення – 27-ма голосами воно було підтримано.

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Світловодської міської ради до Президента України, центральних органів влади, політичних сил та громадськості щодо необхідності забезпечення стабільної суспільно-політичної ситуації в країні.
На даний час в країні склалася ситуація, яка призвела до дестабілізації політичного й економічного життя, порушення конституційних прав громадян України. Події сьогодення викликають у кожного свідомого громадянина не лише острах, а й занепокоєння за життя громади, її жителів, життя власних сімей. Ми не можемо бути сторонніми спостерігачами і категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії усіма сторонами конфлікту. Ми не можемо просто констатувати нагнітання ситуації та існування протистояння в державі. Результатом його подальшого поглиблення стане неминучий розкол суспільства і країни.
Україна, як незалежна, повноцінна держава, вибудовує конкурентноспроможну економіку з тим, щоб бути рівною серед рівних і на паритетних умовах стверджувати свій історичний вибір – вибір цивілізованого суспільства.
Ми, депутати Світловодської міської ради, підтримуємо відстоювання Президентом України інтересів суверенної України на Вільнюському саміті, спрямованих на євро інтеграцію, на захист інтересів кожного громадянина окремо і держави в цілому та звертаємося із закликом не допустити намагання деструктивних сил дестабілізувати ситуацію в країні та забезпечити стабільність і об’єднання нашої держави.
Прагнучи зберегти мир і спокій в українському суспільстві, звертаємося:
до центральних органів влади – вжити усіх передбачених чинним законодавством України заходів, спрямованих на захист конституційного ладу в країні; до правоохоронних органів – забезпечити належну охорону громадського правопорядку та недопущення конфліктів і протистояння у суспільстві; до представників усіх політичних сил та громадськості – не допустити проявів радикалізму та утриматися від провокацій.
Світловодськ – був і залишається надійним регіоном без конфронтації та провокацій, регіоном виваженості й відповідальності!
Переконані, що консолідація всіх конструктивних сил – запорука динамічного, цивілізованого розвитку суспільства!

Нагадаємо, раніше Кіровоградська облрада своїм зверненням підтримала позицію Президента України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар