Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Одразу ж – добра новина: за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник, перемир’я за сході України зберігається. Вчора було зафіксовано 2 епізоди порушення режиму тиші з боку ворога. Ввечері бойовики протягом півгодини вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та зенітної установки ЗУ-23-2 по наших передових позиціях між Авдіївкою та Спартаком.

Окрім цього, короткотривала збройна провокація противника зафіксована біля с. Богданівка, що між Комсомольським і Волновахою. На решті ділянок фронту було абсолютно тихо. Важке озброєння ані з боку противника, ані українськими військами не застосовувалося. Польотів ворожих безпілотників у зоні АТО також не зафіксовано.

Українські силовики продовжують затримувати бойовиків та їхніх пособників

Учора на Донеччині у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве» наші прикордонники затримали 22-річного громадянина Італії, який планував вступити до лав НЗФ.

Також учора за 100 метрів від українсько-російського кордону поблизу сел. Мілове Луганської області прикордонники затримали чоловіка, який підозрюється у причетності до НЗФ. Затриманий планував перетнути кордон в обхід пункту пропуску, і мав при собі так званий «військовий квиток», виданий бандформуванням «ДНР».

Українські правоохоронці заблокували ввезення на окуповану територію значних грошових сум

Співробітники СБУ, ДПСУ та ДФС виявили понад один мільйон російських рублів, близько п’яти тисяч доларів США, кілька тисяч гривень і 23 банківські картки у легковому автомобілі на блокпосту поблизу села Гнутове, що за 20 кілометрів від Маріуполя.

11

Українські правоохоронці продовжують вилучати нелегальну зброю та боєприпаси

У мешканців Попаснянського, Кремінського та Міловського районів Луганської області нещодавно було вилучено гранати, міни, набої та стрілецьку зброю без будь-яких документів.

Також на Донеччині співробітники СБУ зупинили на блокпосту два автомобілі, які намагалися без відповідних дозволів заїхати на окуповану територію. Під час проведення огляду одного з автомобілів правоохоронці виявили майже 200 тисяч гривень, 2 гранати із запалами та шнур з п’ятьма детонаторами. У другій машині було знайдено квитанції касових ордерів, завірених печатками бандформування «ДНР».

22 21

Діти з різних країн світу продовжують підтримувати воїнів АТО

Миколаївські волонтери, разом з необхідними речами, передали нашим захисникам на передову малюнки школярів із Японії та Канади. Таким чином,  діти з різних країн світу намагаються підтримати українських воїнів, які стоять на захисті добра й миру.

31 32

У Маріуполі пройшли урочистості з нагоди Дня міста, якому виповнилося 237 років

Відбувся масштабний марш вишиванок та кілька концертів. Міський голова нагородив захисників міста із різних силових відомств почесними грамотами.

Святковий настрій маріупольцям забезпечив оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ з Чернігова. Грандіозним святкуванням маріупольці ще раз довели всім – ідеї сепаратизму не пройдуть. Маріуполь, був, є і залишиться Україною!

46 41 42 43 44 45

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар