Подвійний стендап 0522: чи задоволені коміки своїм експериментом? (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Стендап 0522 у Кіровограді тепер грає подвійну програму. Чи вдалим був експеримент “на біс” і чи вистачило натхнення стендаперам на подвійний виступ?

Аншлаги, які збирають кіровоградські стендапери більше не поміщаються у просторому залі НК “Распутін” – тепер коміки жартують на біс.

Андрій Романенко, який видавав перепустки у портал жартів, говорить, що у середу було менше людей – до 70. Натомість у четвер – за 90. На думку більшості коміків, це пов’язано із тим, що кіровоградці звикли у четвер приходити на стендап. Окрім того, Андрій Романенко додає: “У перший день було більше кіровоградців віком 25+, а в другий – публіка була більш молодою”.

Отже, чи задоволені коміки своїм експериментом і чи різнились виступи двох днів, Перша електронна запитала у стендаперів.

Кіра

Стендапер-поет Кіра з’їхав до одного вірша – як і пророкував йому лідер гумористичної команди Володимир Кондрашов. Саме із цих слів почався вірш Кіри. На думку стендапера, перший день був однозначно кращим, навіть незважаючи на те, що людей було менше. “Було дещо складно, адже і після одного виступу почуваєшся наче висушеним, а тут два поспіль”, – розповів Кіра.

Максим Несвітайлов і спаржа

“Важко було уявити, як саме все пройде, адже ми не так давно займаємось цією справою і так одразу ризикнули з 2-ма днями, – зазначив Максим Несвітайлов, – Перший день хоч і не пройшов із аншлагом, але публіка порадувала активністю і щирістю. Другого дня людей було трохи більше, мабуть, тому, що вже звикли до того, що стендап це в нас “явище вечірнього четверга”. Як для коміка-початківця для мене кожен виступ це “+” до досвіду, тому емоцій та енергії на 2 дні вистачило. Сприймались виступи різною публікою по-різному, ми до цього готувались. Але за відгуками глядачів, незадоволених було значно менше, ніж мокрих диванів після мого виступу”.

Максим почав жартувати російською, але спаржа вона обома мовами буде “спаржа”. А саме ця рослинка і любов до неї була головним героєм стендапу Несвітайлова.

Серьожа Ільїн

“Особисто для мене більш успішним був перший день. Публіка сприймала мій виступ бадьоріше. Хоча деякі комедіанти, які в перший день зайшли майже в порожнечу, у другий день зірвали просто бурю овацій. Більше людей було у другий день”.

До того ж, на думку Сергія, у перший день була більш юна публіка, а у другий – доросла: “Якщо в перший день сміялися не стримуючись, то у другий день видавити сміх було важче, але на обличчях спостерігалося якесь ніби естетичне задоволення. Після виступу у всіх був гарний настрій, адже я чув як цитувати жарти і сміялися: і вдруге, і втретє”.

Стосовно натхнення, самовпевнений комік каже: “Мені сподобався експеримент. Я думав, що у другий день буду виступати без переживання. Так я ще ніколи не помилявся. Кожен раз як вперше, навіть незважаючи на те, що жарти перевірені днем раніше. Натхнення вистачило б ше на 3 таких вечори, була б публіка.”

Паша Усік

“Важко сказати, який день був кращим, адже публіка була різною, тому і гумор по-різному заходив. У середу краще сприймались одні репризи, а в четвер – інші. Неочікувано більше людей було в четвер, хоча за попереднім продажем у лідерах була середа. Може, люди просто звикли ходити в четвер”.

Паша із тих людей, які були “за” те, щоб робити два дні стендапа: “Люди не сиділи один у одного “на головах” і всі бажаючі змогли прийти і подивитись. Виступати двічі було не влом, хоча деякі жалілись, що тяжко. Але то був не я. Я б іще виступав, аби було для кого”.

Кирило Мельник

“Другий день був більш повним. Стосовно жартів, то дні були абсолютно різними, як не дивно: жарти, які зашли в середу, публіка проігнорила в четвер, і навпаки. Аудиторія різна. У четвер була більш доросла публіка, люди намагалися зрозуміти суть більш глибоких жартів”.

Кирило каже, що його виступи двох днів різнились: “Хоч на папері написані одні і ті ж літери, із вуст стендаперів звучав абсолютно різний матеріал. Адже у шпорах “тички”, а не жарти. Всі додавали щось нове у кожному виступі”.

На думку Кирила вплинули і суб’єктивні фактори: “Більша частина моїх жартів про мою наречену Юлю. І мені потрібна була її реакція. А вона була в четвер, відповідно четвер мені особисто більше сподобався. Що ж стосовно інших коміків, то їхні думки розділилися”.

Незалежні критики

Гості стендапу помітили появу особистого виступу Паші Іванова – ведучого 0522. Який до цього виступав лише на першому вечорі, а після – кидав репризи між виступами учасників. Особливо оцінили жарти ведучого жителі Балашівки, про яку переважно і жартував Паша.

Стендап-комік Евген Куйбіда цього вечора оцінював виступи колег із глядацького залу. Він прийшов і у середу, і у четвер: “У середу публіка була трохи суворіша”. І я погоджуюся з іншими стендаперами, що різні жарти були оцінені по-різному у два дні.

Чи буде надалі подвійний стендап у Кіровограді, поки що не відомо, але стверджують коміки одне: “Натхнення жартувати у нас вистачить і на більше днів – було б для кого жартувати”.

Про стендап без спойлерів. Чекайте на відео у офіційному пабліку.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото Тетяни Дмитрук

Поширити:

Залишити коментар:

коментар