Важливо

Скільки урожаю зібрали на Кіровоградщині?

Збір урожаю та проведення інших польових робіт станом на 1 вересня 2015 року.

На 1 вересня п.р. господарствами всіх категорій зернові та зернобобові культури (без кукурудзи) скошено й обмолочено на площі 477 тис.га, що складає 98% площі посіву зернових культур (без кукурудзи), посіяних під урожай поточного року (на рівні відповідної дати 2014р.), виробництво зерна становило 1610,5 тис.т (у початково оприбуткованій вазі), що на 2,6% менше ніж було одержано на початок вересня 2014р. У середньому з 1 га обмолоченої площі одержано по 33,8 ц зерна (на 14% менше ніж торік), у т.ч. сільськогосподарськими підприємствами – по 34,8 ц (на 15,3% менше), господарствами населення – по 29,9 ц (на 9,4% менше).

Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 23,3 тис.га, що складає 98,3% площ, посіяних під урожай 2015р., його валовий збір становив 50,3 тис.т, що у 2,2 раза менше ніж торік, а середня врожайність – 21,6 ц з 1 га (торік – 22,4 ц з 1 га).

Всіма категоріями господарств накопано 455,5 тис.т картоплі, що на 7,6% більше ніж на 1 вересня 2014р. (за рахунок підвищення ії зібраної площі на 11,2% (35,7 тис.га), середня врожайність – 128 ц з 1 га. Виробництво овочів відкритого ґрунту (115,8 тис.т) зросло проти минулорічного на 7,3% (за рахунок підвищення площі збирання на 5,2%) при середній  врожайності 114 ц з 1 га (торік – 113 ц з 1 га).

Господарствами населення одержано майже 100% обсягу виробництва картоплі, плодів та ягід – 99,2% та овочів – 96,7%.

Сільськогосподарськими підприємствами (крім малих) під посіви озимих культур підготовлено 127 тис.га площ (на 14,8% менше ніж на початок вересня 2014р.), оранку на зяб проведено на площі 119,2 тис.га (на 11% більше). Озимі на зерно та зелений корм, включаючи ріпак, під урожай 2016р. посіяно на площі 17,9 тис.га, що на 19,7% менше ніж на початок вересня 2014р., у т.ч. зернові на зерно – 0,3 тис. га (на рівні минулого року), ріпак озимий на зерно – 17,6 тис.га (на 13,7% менше.).


Comments:

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*