Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Вчора було зафіксовано лише 1 епізод порушення режиму тиші з боку противника. Біля с. Лозове, що на південь від Світлодарська, бойовики близько 10 хвилин вели вогонь зі стрілецької зброї. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко,на інших ділянках фронту окупанти активності не проявляли.

Поблизу Костянтинівки було зафіксовано політ ворожого безпілотника.

Вчора дві групи наших бійців підірвалися на вибухових пристроях. Це сталося поблизу залізничної станції Майорська, що біля Горлівки, а також в районі с. Старогнатівка Волноваського району Донецької області. Внаслідок цього 2 наших військовослужбовців загинули, ще 5 – було поранено.

Нагадуємо, що з початку АТО військові сапери знешкодили 18,5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Розміновано 58 об’єктів, розчищено 585 кілометрів автомобільних доріг та 17 кілометрів залізничних колій.

Закликаємо всіх, хто перебуває у прифронтовій зоні, зберігати пильність, і у випадку виявлення небезпечних предметів – зброї чи вибухівки – викликати фахівців з МВС, ДСНС та ЗСУ.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відзначає спокійну ситуацію по обидва боки лінії зіткнення на Донбасі. Але працівники місії обмежені у виконанні своїх спостережних функцій. У звіті місії за 14 вересня вказується, що бандформування «ЛНР» продовжує перешкоджати спостерігачам стежити за більшою частиною території поблизу кордону з Росією. Окрім того, бойовики відкрито обмежують пересування співробітників місії територіями, які не знаходяться під контролем українського уряду.

На Яворівському полігоні розпочався наступний етап навчань Fearless Guardian 2015

До участі у проведенні навчань залучаються військовослужбовці Національної гвардії України. Заплановано також навчання інструкторів, які в подальшому будуть передавати набутий досвід бійцям у своїх підрозділах.

Підсумком заключного етапу будуть 3-денні залікові навчання, де гвардійці покажуть, чому вони навчилися. Кожен гвардієць, який знаходиться на полігоні, прибув на навчання з бажанням покращити свою професійну підготовку та навички ведення бою. Це видно по тому, як бійці викладаються під час виконання вправ на заняттях.

19-2 11 12 13 14 15 16 17 18 19 19-1

В Одесі на навчальному полігоні проходить польовий вихід спецпризначенців Національної гвардії

Бійці, не шкодуючи сил, відточують навички до автоматизму, аби у вирішальний момент не схибити, та не підвести бойових побратимів. Згідно з планом польового виходу вони займатимуться тактичною, вогневою, інженерною підготовкою, військовою топографією, та іншими видами бойової підготовки. У перші дні гвардійці практикувалися у влучній стрільбі у складі підрозділів вдень та вночі, пересуванні пересіченою місцевістю, пошукових операціях та саперній справі. Польовий вихід триватиме до кінця тижня.

26 21 22 23 24 25

У Полтаві СБУ перекрила черговий канал зв’язку бойовиків з їх російськими кураторами. Правоохоронці заблокували незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу. Через нього зловмисники отримували телефонний трафік, що надходив з-за кордону, за технологією ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації.

33 31 32

На Луганщині наші воїни допомагають місцевим мешканцям

У Станиці Луганській та селищі Штормове військовослужбовці Збройних Сил України передали дитячі речі, засоби індивідуальної гігієни та товари першої необхідності малозабезпеченим та багатодітним сім’ям. Наразі, офіцери цивільно-військового співробітництва працюють над вирішенням проблем вимушених переселенців, які проживають у селищах Веселе, Тарабани, Петрівське та Роздольне Луганської області, а також над відновленням газо- та водопостачання у Трьохізбенці та Кримському.

41 42 43 44 45

У Чернівцях волонтери відремонтували приміщення однієї з лікарень під реабілітаційний центр для бійців АТО. Відтепер в ньому зможуть одночасно лікувати 40 військових.

За благодійні кошти центр оснастили меблями, спортивними тренажерами та реанімаційним обладнанням. Нагадаємо, за час проведення антитерористичної операції на сході України у центрі пройшли лікування близько 800 військовослужбовців.

DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA

Учора через контрольний пункт в’їзду/виїзду «Зайцеве» пройшла машина з гуманітарною допомогою для мешканців окупованого Донецька. Благодійний фонд надіслав майже 3 тонни продуктів дитячого харчування.

Оборонці нашого Маріуполя

Кожен день перемир’я ці мужні хлопці використовують з максимальною користю. Триває покращення інженерних споруд, обслуговування бойової техніки та зброї, навчання та введення в стрій нових військовослужбовців.

За рік проведення АТО наша армія значно посилилася, але найбільші зміни торкнулися саме Сухопутних військ – впроваджена нова форма, переглянуті системи захисту, бійці отримали сучасні бронежилети та каски. А головне змінилось ставлення людей до армії, а військовослужбовців – до виконання своїх обов’язків. Зараз Маріуполь обороняють тисячі солдатів.

Це справжні професіонали, які вже оволоділи всіма тонкощами тактики сучасного бою. Більшість з них отримали особисту підготовку в запеклих боях. Інші – в наполегливих навчаннях.

69-6 61 62 63 64 65 66 67 68 69 69-1 69-2 69-3 69-4 69-5

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар