Серійного викрадача батарей опалення з під’їздів нарешті затримано

Кіровоградські правоохоронці викрили 28-річного громадянина, який підозрюється у крадіжках комунальної власності.

Раніше судимий за крадіжки чоловік з допомогою 4 неповнолітніх, використовуючи своє авто, викрадав металеві люки та чавунні батареї опалення з під’їздів багатоповерхівок.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років та доведеться компенсувати завдані збитки.

Повідомлення про крадіжки фрагментів системи опалення з будинків кількох спальних районів міста почали надходити до міліції протягом останніх кількох місяців. Так само до міліції зверталися і представники органів місцевої влади та жителі Кіровограда. Йдучи додому після роботи у темну пору доби, громадяни ризикували впасти до відкритих каналізаційних колодязів, отримати серйозні травми.

У результаті оперативно розшукових заходів працівники міліції встановили особу крадія. Ним виявився непрацюючий місцевий мешканець. Чоловік, не маючи роботи, вирішив «заробляти» на життя тим, що у буквальному сенсі лежало у нього під ногами. Чавунні кришки від каналізаційних люків зловмисник разом з чотирма неповнолітніми помічниками звозив до гаражу, де вщент розбивав. Так само вчиняв із батареями опалення, які «здобував» за допомогою болгарки. Загалом чоловікувдалося заробити близько 5 тисяч гривен, повідомляє прес-служба УМВС України в Кіровоградській області.

– У даний час на рахунку підозрюваного більше 10 епізодів злочинної діяльності, – розповідає начальник Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Пайлик. – Також перевіряється причетність особи до скоєння інших аналогічних злочинів.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 304 Кримінального кодексу України «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» та ч. 2 ст. 185 ККУ «Крадіжка». За ці дії підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Крім того, йому доведеться відшкодувати і завдані громаді збитки, які будуть точно в рази більшими від отриманого раніше незаконного заробітку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар