Вуглерозріз “Костянтинівський” в Олександрії захопили рейдери?

Другу добу вуглерозріз “Костянтинівський” в Олександрії – ДП “Трест “Олександріярозрізобуд” знаходиться під контролем невідомих осіб, які прибули на територію підприємства з автоматами та в балаклавах,  захопили й розброїли  його охорону та доставили  її до Олександрійського райвідділу міліції

 Надвечір, 17 вересня, охоронців підприємства відпустили, втім приступити до виконання своїх прямих обов’язків  вони не змогли, адже  на промисловому об’єкті, де ті працювали, знаходиться більше 30 невідомих осіб, озброєних і автоматами, й палицями, й гумовими битами та навіть сокирами.

Як повідомила кореспонденту «Першої електронної» голова  ліквідаційної комісієї  ДП “Трест “Олександріярозрізобуд” Вікторія Кундас, мета рейдерського захоплення олександрійського вуглерозрізу – вивезти і здати на металобрухт обладнання, вартість якого за попередньою оцінкою становить щонайменше 32 млн грн.

Зі слів Вікторії Кундас, молодики спортивної статури, які захопили підприємство – люди  з ТОВ «Інвестсталь», яким Олександрійська об’єднанна податкова спільно з Кіровоградською універсальною товарною біржею реалізували  майно ДП “Трест “Олександріярозрізобуд” на суму в 12 млн. грн. Втім, на її переконання, таку оборудку податківці провели  незаконно, оскільки є рішення Кіровоградського господарського суду, що вуглерозріз знаходиться в стадії банкрутства. Ухвалою цього ж суду заборонено проводити аукціони з продажу його майна. Та всупереч закону  підприємство продано за копійки. На його рахунок надійшло лише  7,8 млн. грн, у результаті чого  погасити заборгованість до Пенсійного фонду України й виплатити його працівникам пенсії  cтане справою цілком  нереальною.

– Люди залишаться без чесно заробленого, – каже Вікторія.  – Але якби все було за законом (купівля-продаж підприємства у рамках справи про банкрутство), то початкова його ціна  дорівнювала б 32 млн грн і навіть більше. Тепер же представники «Інвестсталі», що захопили вуглерозріз, другу добу залишаються на підприємстві і ніби-то захищать своє майно.

Домовитись з керівництвом ТОВ «Інвестсталь» голові ліквідаційної комісієї  Вікторії Кундас про оптимальний варіант виходу з існуючої ситуації  поки що не вдається. Тоді як на 29 вересня 2015 р в Кіровоградському господарському суді має відбутися розгляд справи щодо неправомірної куплі-продажу  майна державного підприємства. Та як бачимо, чекати на це рішення люди, що захопили підприємство, не збираються.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар