Маленькі читачі Кіровоградщини побували на Львівському Фестивалі дитячого читання

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
DIGITAL CAMERA

Стомлені, але задоволені та сповнені позитивних емоцій і вражень повернулися найкращі читачі Кіровоградщини з Фестивалю дитячого читання, який проходив 9-12 вересня у м. Львові. Учні 7 класу Білий Сергій (Олександрійський район, с. Червона Кам’янка) та 8 класу Маркушевський Антон (Бобринецький район, с. Коржеве) вибороли звання «Найкращих читачів Кіровоградської області» під час обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», що відбувся навесні в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей ім.Т.Г.Шевченка. Саме цим хлопцям і випала чудова нагорода відвідати прекрасне місто Львів та взяти участь у заходах Фестивалю дитячого читання. 

 Програма заходів Фестивалю була дуже насиченою. Великим сюрпризом для  його юних учасників стала церемонія нагородження найкращих читачів, усі деталі якої до останнього трималися у секреті. Театралізована феєрія у стилі «Гаррі Поттера», безпосередніми учасниками якої стали наші найкращі читачі, проходила в одній з найстаріших бібліотек України – Науковій бібліотеці Львівського Національного Університету імені Івана Франка. Бібліотека заснована ще у 1608 році і є справжнім витвором архітектурного мистецтва, саме тому церемонія нагородження, яка відбувалась ввечері, дійсно навіювала дух загадковості, містики і незабутніх вражень. Після театралізованої вистави та конкурсних змагань усі діти отримали дипломи та чудові книжкові подарунки від ГО «Форум видавців», а пізніше – ще і персональні читацькі сертифікати Наукової бібліотеки Львівського Національного Університету імені І.Франка.

Під час  перебування у Львові учасники Фестивалю дитячого читання відвідали наймасштабнішу книжкову виставку-ярмарок 22 Форуму видавців, яка проходила в Палаці мистецтв. Відомі видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Розумна дитина», «Теза», «Видавництво Старого Лева» та багато інших представляли нову літературу для дітей, саме тут юні читачі мали можливість придбати улюблені книжки, аби поповнити свої домашні бібліотечки. Також учасники Фестивалю зустрілись з великою кількістю сучасних українських письменників, взяли автографи та сфотографувалися на  згадку.

Запам’яталися дітям зустрічі з Катериною Міхаліциною, заступницею головного редактора «Видавництва Старого Лева», та письменником Андрієм Бачинським, який презентував свою нову книжку для дітей «140 децибелів тиші». Ця книга дуже вразила наших юних читачів, вони не могли відірватися від неї навіть під час підготовки до літературно-пригодницького квесту від компанії «Київстар», яка виступала спонсором проведення Фестивалю. 

Для дітей було організовано багато  різноманітних конкурсів, відвідувань бібліотек, музеїв та Львівської державної телерадіокомпанії. Найкращі читачі взяли участь у майстер-класі з фотомистецтва від Віталія Грабара та літературно-танцювальному флешмобі від центру сучасного танцю «Sirius», провести який не завадила навіть дощова погода. Мабуть Львів не хотів відпускати додому найкращих читачів з різних куточків України. Сумні очі дітей також говорили про те, що їм не хочеться розставатися з прекрасним старовинним містом Лева, зі своїми новими друзями, але підійшов час повертатися додому. Думаю, що відвідування Фестивалю дитячого читання «Книгоманія» запам’ятається нашим найкращим читачам надовго, адже після поїздки вже самі діти зможуть переконати своїх однолітків, що читання – це заняття, варте уваги!

Ліпей Олена, заступник директора обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г.Шевченка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар