На Олександрійщині увіковічили пам’ять ще одного полеглого героя (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сапер 3-го окремого танкового батальйону «Звіробій» 33-річний Олександр Лупаїна був смертельно поранений під Волновахою Донецької області наприкінці минулого року. В останю путь героя провели на батьківщині – в селі Бутівське Олександрійського району, де він народився і виріс. Поховали бійця на місцевому цвинтарі. Тепер на Батьківщині Олександра, на фасаді місцевої школи, за ініціативи рідних та односельчан встановлено меморіальну дошку на його честь. Пам’ятна шкільна лінійка в закладі з цього приводу відбулася сьогодні, 16 вересня.

Вшанувати пам’ять загиблого до стін його рідної сільської школи прийшли близькі й знайомі, однокласники й представники районної влади. Серед них – найрідніші мама Любов Лупаїна та сестра Олена.

Згадували Сашу тут, як веселу, добродушну й товариську людину, гарного чоловіка й люблячого сина. Багато теплих і зворушливих слів на його адресу прозвучало від вчителів, гостей та односельців й представників районної влади. Право відкрити пам’ятну дошку надали рідним загиблого. Потому його пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

Нагадаю, що після школи Саша пішов на строкову службу в армію, потім закінчив Київський автодорожній інститут. З того часу прижився у столиці, звідки й був мобілізуваний до армії. Мав дружину й 9-річного сина. Ввечері 19 грудня 2014 р. поблизу міста Волноваха (Донецька область) група саперів виїхала на розмінування об’єкта. При виконанні бойового завдання бійці потрапила під обстріл, Олександр загинув від смертельного кульового поранення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар