У Кіровограді презентували унікальну філателістичну виставку (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Cьогодні, 16 вересня, Кіровоградський обласний краєзнавчий музей до Дня міста презентував виставку «Останній шлях Кобзаря».

Захід організовано у рамках Всеукраїнської поштової естафети «Україна – козацька держава», присвяченої 525-річчю Українського козацтва.

На виставці представлено різноманітні поштові конверти, які увічнюють великого поета. Особливо цінний експонат виставки – не конверт і не марка, а посмертна маска Тараса Григоровича Шевченка.

Відомий філателіст та громадський діяч України Олександр Канівець привіз до Кіровограда експонати пересувної виставки. Експозиція виставки створена на основі унікальних поштових матеріалів, зібраних у ході міжнародного походу-реквієм, який розпочався у 2011 році і був присвячений 150-річчю перепоховання Тараса Шевченка в Україні.

У рамках відкриття виставки відбулося спецпогашення марок на козацьку тематику. Спеціальний штемпель зі змінною датою був виготовлений для Кіровоградського відділу 6 червня і став шостим в Україні. Він використовується для погашення спеціальних художніх конвертів у святкові дні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар