У Кіровограді показали, як можна здешевити послуги ЖКГ

Майже сто компаній з України та Євросоюзу протягом трьох днів ділитимуться найкращою практикою та інноваційними підходами у системі управління житлово-комунальним господарством під час спеціалізованої міжнародної виставки.

У зв’язку із постійним здороженням енергоресурсів та необхідністю модернізації застарілих систем комунального господарства, виставка орієнтована навчити комунальників, як можна ефективніше надавати послуги з водопостачання і теплопостачання та впроваджувати технології енергозбереження.

Для цього, крім демонстрації технологічних досягнень, спеціалісти проводитимуть тренінги та семінари. На ці навчання приїхали спеціалісти майже з усіх водоканалів України.

Європейські спеціалісти говорять, що в першу чергу Україні треба звернути увагу на заміну насосних станцій та встановлення лічильників. Тільки завдяки цьому енерговитрати можна зменшити в кілька разів. На приклад, у Латвії таке переоснащення зробили ще 20 років тому. А рентабельність виправдала витрати на заміну устаткування вже за кілька років.

Президент асоціації водопровідно-каналізаційного господарства Латвії Андіс Деус, говорить: «З того, що представлено на виставці, видно, що Україна йде шляхом енергозбереження. І це правильний шлях. Це і турбота про екологію, і зниження цін на послуги ЖКГ».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар