Щось нечисто? У Знам’янці виборча комісія не допустила на засідання журналіста

Учора, 15 вересня, кореспондента видання «Точка опори» не допустили на засідання Знам’янської міської виборчої комісії, яка розташована у приміщенні Знам’янської міської ради.


Секретар міської виборчої комісії Рябовол Валентина Антоліївна (організація Політична Партія «Опозиційний блок»), ініціювала відмову в участі в засіданні ТВК, кореспонденту від видання «Точка опори».

Члени комісії, на чолі з головою Колесником Дмитром Сергійовичем («НАРОДНИЙ ФРОНТ») підтримали секретаря і заборонили присутність кореспондента, посилаючись на ст. 66, ч. 5 Закону Країни про місцеві вибори 2015, відповідно до якої, реєстрація офіційних спостерігачів від громадських організацій відбувається за умови подання на реєстрацію офіційних спостерігачів за підписом голови організації і з печаткою організації. Представник ОПОРИ декілька разів наголосив, що має намір бути присутнім як журналіст, але безрезультатно.

Відповідно до ст .27, ч.9 Закону України «Про місцеві вибори 2015»: На засіданнях виборчої комісії, у приміщеннях виборчої дільниці мають право бути присутніми представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації

Зазначимо, що згідно ст. 13, пункту 4 ЗУ «Про місцеві вибори 2015»: … представникам (ЗМІ – ред.) гарантується безперешкодний доступ на всі публічні заходи, пов’язані з місцевими виборами, а на засідання виборчих комісій та на виборчу дільницю у день голосування (повторного голосування) на умовах, визначених цим Законом, крім випадків, передбачених законами України. Виборчі комісії, органи державної влади, органи влади Автономної Республіки Крим та органи місцевого самоврядування, посадові і службові особи цих органів зобов’язані в межах своїх повноважень і компетенції надавати їм інформацію щодо ходу підготовки і проведення місцевих виборів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар