Верховна рада прийняла революційний закон про державні закупівлі

Верховна Рада ухвалила закон про приведення держзакупівель у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції.

За відповідне рішення проголосував 251 народний депутат.

“Метою прийняття закону є зниження корупційних ризиків, установлення запобіжних заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур держзакупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів тощо”, – йдеться у пояснювальній записці, повідомляє УП.

Документом, зокрема, передбачено, що він застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт та послуг, за умови, що вартість закупівлі товару, послуги дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт – 1,5 мільйона гривень.

Присутній у Верховній Раді міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що прийняття даного закону дозволить зекономити 50 млрд гривень на рік.

Абромавичус повідомив, що в жовтні Кабмін внесе в Раду “ще один законопроект, який передбачає переведення всіх державних закупівель в електронну площину.

“За допомогою цих законопроектів ми обов’язково поборемо корупцію в державних закупівлях і державних підприємствах”, – підсумував міністр.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар