Як отримати орден Слави. Історія 100-літнього солдата (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

100-річний ювілей відсвяткував житель селища Добровеличківка – Сергій Федосійович Алдиковський. Він завжди радий гостям. Незважаючи на свої роки, справляється з господарством один, син навідується частіше, донька рідше приїжджає, бо живе далеко в Росії. Проте на ювілей з’їхалися усі. Вітали рідні, представники сільгосппідприємства, якому віддав частинку свого життя, помічники народного депутата України Станіслава Березкіна.

Довгожитель народився 12 вересня 1915 року у селі Липняжці Добровеликівського району. Початок війни Сергія Федосійовича застав у Грузії. Рік обслуговував військові літаки, а після закінчення курсів шоферів був направлений на фронт. Його бойовий шлях розпочався у 22-ому артполку, який формувався під Грозним. Воював на Кавказі, Кубані, Україні, в Польщі, дійшов до Берліна. Після війни понад 30 років працював водієм та автослюсарем у місцевому колгоспі. Нагороджений орденом Слави, двома медалями «За бойові заслуги». Виростив двох дітей, має онуків та правнуків. Ось так коротко можна описати життя ювіляра.

Сергій Федосійович згадує епізод з війни. «Взяли наші містечко у Німеччині. Знайшли склад зі шнапсом. Добре «відзначили», а я шофер – мені пити не можна А вночі по наші душі прийшли німці, першим взяв на себе бій, розбудив товаришів, так врятував життя хлопців та отримав нагороду», – розповідає ветеран.

Представник народного депутата Станіслава Березкіна Тетяна Ліщенюк передала ювіляру подарунки та квіти з побажаннями здоров’я і довгих років життя.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар