Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Основні події, що сталися на сході України за минулу добу.

Луганський напрямок

Противник двічі відкривав вогонь з гранатометів. Це сталося біля м. Щастя і с. Сокільники, що на північний захід від окупованого Слов’яносербська.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора було достатньо неспокійно – біля наших передових позицій у сел. Луганське вчора близько 1 години йшла перестрілка між бойовиками і силами АТО. Ввечері на цих же рубежах оборони (у Лозовому та Луганському) зафіксовано ще кілька збройних провокацій окупантів.

Також бойовики один раз відкривали вогонь зі стрілецької зброї поблизу сел. Зайцеве, що на північ від Горлівки. Водночас південніше – у Дзержинську, біля Ясинуватої, Авдіївки, а також поблизу Донецького аеропорту вчора було спокійно.

У Мар’їнці по передових українських позиціях вчора працював ворожий снайпер.

Маріупольський напрямок

Тут, як і раніше, тихо. Водночас розвідники Збройних Сил  України знайшли і знешкодили вороже мінне поле неподалік села Гнутове. За словами військових, пастку змайстрували професіонали, адже мінне поле було комбінованим: поруч з протитанковими були  закладені протипіхотні міни. Знешкоджено 14 різноманітних мін, решту знищено спеціальними засобами.

16 11 12 13 14 15

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 2 – було поранено. Також 1 воїн зник безвісти.

Українські правоохоронці затримали чоловіка-колаборанта

Встановлено, що з вересня 2014 до червня 2015 р. затриманий ніс службу в злочинній організації «поліція ЛНР» на посаді начальника ізолятора тимчасового утримання в окупованому Луганську. Згодом він залишив лави НЗФ і намагався виїхати у Сєвєродонецьк, але був затриманий на КПВВ «Зайцеве».

На Маріупольському напрямку тривають тренування танкістів

Після огляду та ремонту техніки танкісти виконали ряд вправ з тактики та вогневої підготовки. Стрільба велася як з місця, так і в русі. Відпрацювали елементи злагодження не лише окремих екіпажів, але й цілих танкових підрозділів. Зараз всі бойові машини відведені від лінії розмежування. Однак, в разі потреби вони швидко займуть свої бойові позиції і дадуть відсіч ворогу.

26 21 22 23 24 25

У Лисичанську десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ВДВ встановили найбільший державний прапор у місті

Перед демобілізацією десантники вирішили зробити подарунок місту. На одному з териконів Лисичанська тепер майорить державний прапор України. На щоглі висотою 13 метрів піднято прапор розміром понад 12 м2.

33 31 32

А зараз розповідь про героя-танкіста, який обороняє Україну на передовій

Командир танка пан Геннадій з позивним «Маляр» – донеччанин. 58-річний чоловік з перших днів російської агресії на Сході захищає Україну зі зброєю в руках: спочатку в лавах батальйону «Донбас», а тепер – у танкових підрозділах ЗСУ.

41 42

Свій танк пан Геннадій отримав ще в листопаді минулого року, і за цей час машина жодного разу не підвела свого командира. Адже екіпаж танку слідкує за технікою та тримає її у постійній бойовій готовності.

Підрозділ «Маляра» неодноразово працював у найгарячіших точках Донецького напрямку – в аеропорту, під Авдіївкою і в Пісках. І кожного разу він успішно виконує поставлені завдання.

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар