Ада Роговцева приїде на “Вересневі самоцвіти”

Цього року на 45-му Всеукраїнському святі театрального мистецтва “Вересневі самоцвіти” почесним гостем буде Ада Роговцева – Народна артистка Української РСР, Народна артистка СРСР, Герой України.

Також на цьогорічних “Вересневих самоцвітах”  буде презентована ювілейна монета, виготовлена нацбанком в память про українського письменника, драматурга, актора, корифея українського побутового театру Івана Карпенка-Карого, а також презентують 7 дисків з віртуальними подорожами музеєм “Хутір Надія”. Саме свято відкриватиме військовий оркестр Кіровоградського гарнізону

Ідея про проведення свята виникла у 1971 році, коли вшановували пам’ять видатного драматурга Івана Тобілевича з нагоди 125-річчя з дня його народження. Майже через 20 років після заснування фестиваль отримав статус всеукраїнського. Вже 45 років на “Вересневі самоцвіти” збираються митці з різних куточків нашої країни, щоб долучитися до яскравої і знакової події у культурно-мистецькому житті України.

Цьогоріч свято розпочнеться 23 вересня і буде присвячене творчості Марка Кропивницького. Разом зі святом урочисто відкриється 133-й театральний сезон нашого театру.

26 вересня від площі Богдана Хмельницького усіх бажаючих вестимуть безкоштовні автобуси на Хутір Надія, а 27 вересня від площі Героїв Майдану виїжджатимуть автобуси в село Арсенівка.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар