Боєць “Айдару”: “Не вибори, а перейменування Кіровограда – проблема №1 (ВІДЕО)

До Дня незалежності у Кіровограді презентували славнозвісну експозицію «Евакуйована колекція», яку врятував із окупованої Луганщини боєць «Айдару» дніпропетровець  Микола Павлюченко. Кіровоград був перший у списку українських міст, яким пощастило побачити унікальну виставку жіночого одягу зі східного регіону.

Читайте більше: У Кіровограді презентували унікальну виставку, яку айдарівець врятував з Луганщини ціною власного здоров’я

Днями Микола Павлюченко завітав у Кіровоград. Як голова козацької правозахисної організації «Базавлуцька січ» у Дніпропетровську, і як небайдужий громадянин свого міста, колишній айдарівець бере активну участь у підготовці до перейменування Дніпропетровська. Микола Павлюченко вважає, що його місто повинно отримати українську назву – Січеслав. Оскільки проблеми щодо української назви у Кіровограді та Дніпропетровську дуже схожі, Микола Павлюченко не зміг не прокоментувати ситуацію щодо перейменування Кіровограда.

«Я вважаю, якщо на сьогоднішній день ми б’ємося з Росією, яка намагається знову втягнути на в імперію, то ми не повинні їм в центрі України дарувати можливість створювати скупчення сепаратистів. Пояснюю, є правила топоніміки, які базуються на тому, що першопочатково населені пункти назвалися за назвою рік, висот. Тобто, будь ласка, у вас до 21 листопада є час, копайтеся в архівах, намагайтеся з’ясувати  як раніше називалися тут козацькі зимівники. Єлизавета зі своїми вояками прийшла ж не на голе місце. До речі, тут ніколи не могло бути дикого поля – якщо тут річка, то в ній була риба, дичина, а люди у той час жили з цього”, –говорить Микола Павлюченко.

Крім того, айдарівець переконаний, не вибори, а перейменування Кіровограда – проблема №1 для містян.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар