Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Вчора на сході України встановилося повне затишшя. Вперше у цьому році не було зафіксовано жодного ворожого обстрілу українських позицій і населених пунктів.

Польотів безпілотників противника на сході України вчора також не було. Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко. Таким чином, можна говорити про виконання першого пункту Мінських домовленостей. Водночас надзвичайно важливо, щоб така ситуація зберігалася і надалі – від цього залежить мирне врегулювання конфлікту.

За інформацією українських спецслужб, на окремих ділянках фронту противник проводить демонстративне відведення важкого озброєння, імітуючи виконання Мінських угод. Водночас, по всій лінії зіткнення продовжують знаходитися значні сили ворога. Досі не виведені зі сходу України російські вояки та техніка.

Саме тому, як і раніше, Донбас – небезпечний регіон. Вчора вранці на околиці с. Троїцьке Попаснянського району Луганської області наші бійці підірвалися на міні ОЗМ-72. Внаслідок цього, 2 українських військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення.

Незважаючи на затишшя на передовій, триває активна робота наших спецслужб

На Луганщині Служба безпеки України затримала жінку – ворожого агента. Зловмисниця проходила військову службу у ЗСУ, але на початку російської агресії перейшла на бік ворога та приєдналася до бандформування «ЛНР». Співробітники російських спецслужб завербували її для виконання «шпигунських» доручень. Жінка мала встановити особистий контакт з особою, яка володіє таємною інформацією про сили АТО. Під час спроби отримати секретні матеріали «шпигунку» було затримано. До Вашої уваги – її зізнання.

На Дніпропетровщині ліквідували черговий канал зв’язку бойовиків з їх російськими «кураторами»

Служба безпеки України ліквідувала неконтрольований міжнародний канал зв’язку та заблокувала незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу, що працював у Дніпропетровській області. Зловмисники за допомогою ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації отримували міжнародний телефонний трафік, що надходив з Росії.

Потім він оброблявся за допомогою спеціалізованого обладнання і, під виглядом місцевих телефонних розмов, направлявся на мережі українських операторів мобільного зв’язку. Обладнання вилучено.

У північно-західній частині Чорного моря триває активна фаза українсько-американських навчань «Сі Бриз — 2015»

Вчора тактичні групи країн-учасниць відпрацювали планування та проведення міжнародних морських операцій за стандартами НАТО. Йдеться про всі види оборони у морі, висвітлення надводної обстановки, пошуку підводного човна. У забезпеченні висадки морського десанту також брав участь підрозділ курсантів Військової академії м. Одеси, який, діючи у розвідці з використанням швидкісних човнів, виявив та провів зачистку особового складу умовного противника та складів з боєприпасами. Авіація здійснила вильоти з метою підтримки військ з нанесенням умовного ракетно-бомбового удару по базі незаконних військових формувань, виконала протичовнові завдання та парашутне десантування особового складу морської піхоти.

11 12 13 14 15 16 17 18 1919-1

Також тривають навчання українських артилеристів на півдні Донецької області

Всі українські гармати великого калібру відведені у тил – відповідно до Мінських домовленостей. Теоретичні заняття поєднуються з практичними стрільбами та тактичною підготовкою. Завдяки цьому гармаші навчилися займати позиції та розгортати свої складні артсистеми в рекордно стислі терміни. Влучність – теж на найвищому рівні. Незважаючи на те, що більшість з цих чоловіків – мобілізовані, вони вже стали професійними воїнами.

29-4 21 22 23 24 25 26 27 28 29 29-1 29-2 29-3

Українські гвардійці також посилено тренуються виконувати бойові завдання

В навчальному центрі Національної гвардії безперервно проходять навчальні збори з екіпажами БТР. Цього разу курс успішно закінчили 114 військовослужбовців. Особовий склад навчався керувати новітнім українським бронетранспортером БТР-4Е. Гвардієць зобов’язаний вміти керувати цією машиною в будь-який час доби, з використанням приладу нічного спостереження, за різних дорожніх та погодних умов, підтримувати її в справності та постійній готовності до дій.

35 31 32 33 34

Окремо гвардійці тренувалися вести стрільбу з усіх видів озброєння БТР з місця та на ходу, як вдень, так і вночі. Всі інструктори, що залучені до навчання, неодноразово виконували бойові завдання на сході України.

На навчальному полігоні біля Львова відбулися триденні збори з гранатометниками Національної гвардії України.

Кожен гранатометник вивчив заходи безпеки, призначення гранатометів і боєприпасів до них, сигнали й команди, що подаються в бойовій обстановці. Потім всі військовослужбовці на практиці відпрацювали стрільбу з гранатомета. До зборів залучалися як досвідчені контрактники з бойовим досвідом,  так і гвардійці-новобранці.

44 41 42 43

На Хмельниччині на складах ракетного озброєння і боєприпасів відбулися пожежно-тактичні тренування

Відпрацьовувалося гасіння умовної пожежі із залученням територіальних підрозділів ДСНС України. З появою загрози перекидання вогню на сусідні майданчики особовий склад приступив до евакуації майна і техніки.

У тренуваннях були задіяні близько 100 військовослужбовців та рятувальників, і півтора десятка спеціальної автомобільної та інженерної техніки. На прикладі тренувань переконуємося, що кожна військова частина у Збройних Силах України сьогодні має бути готовою до будь-яких надзвичайних подій.

59-4 51 52 53 54 55 56 57 58 59 59-1 59-2 59-3

У Національній академії ДПСУ імені Богдана Хмельницького презентували військові технічні досягнення українського виробництва

Були продемонстровані нові вітчизняні бронеавтомобілі, які вже показали свою ефективність у бойових діях в зоні АТО. Курсанти випробували пасажиромісткість бронеавтомобілів, а офіцери ознайомилися з їх технічними можливостями.

61 62

Президент нагородив 13 військових розвідників, які відзначилися у боях на Донбасі – біля Щастя, Донецького і Луганського аеропортів, поблизу Пісків та Дебальцевого

Орденом Богдана Хмельницького II ступеня було нагороджено капітана ЗСУ, орденом Богдана Хмельницького III ступеня – 4 військових, ордени «За мужність» III ступеня отримали 8 військовослужбовців.

 

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар