У Кіровограді затримали злочинця, що грабував неповнолітніх

21-річний раніше судимий житель обласного центру відбирав у школярів, віком від 10 до 14 років, мобільні телефони. За такі дії особі загрожує до шести років позбавлення волі.


– До Кіровоградського міськвідділу міліції надійшло кілька повідомлень від родичів потерпілих про те, що їх неповнолітні діти стали жертвами грабіжника, – розповів начальник підрозділу Ігор Пайлик. – За вказаними прикметами працівникам сектору кримінальної міліції у справах дітей вдалося оперативно затримати зловмисника відразу ж після скоєння ним чергового пограбування.

Першим від дій кіровоградця потерпів 12-річний школяр, повідомляє Кіровоградський МВ УМВС України в Кіровоградській області. Біля річки чоловік побачив компанію хлопчаків. Підійшовши ближче, він наказав одному з неповнолітніх віддати телефон, потім схопив його за шию, відібрав мобілку та кошти у сумі 70 гривень і втік. У такий же спосіб нападник заволодів телефонами ще двох потерпілих 10-ти та 14-ти років. Правоохоронці затримали грабіжника у порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Речовий доказ – мобільний телефон одного з потерпілих працівники міліції вилучили. Решту викраденого зловмисник продав, а отримані грошові кошти витратив на власні потреби.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Правоохоронці проводять перевірку щодо причетності зловмисника до інших аналогічних кримінальних правопорушень на території обласного центру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар