Кіровоградцю загрожує до 8 років за штурм Адміністрації Президента

Дев’ятьох учасників заворушень біля Адміністрації президента засудили на два місяці арешту. Відповідне рішення було винесено Шевченківським районним судом Києва. Їм загрожує позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

Серед заарештованих – 31-річний Сергій Нужненко з Кіровограда.

«Нині всі вони (заарештовані ред.) перебувають в лікарні та під арештом. Їм інкримінують статтю 294 Кримінального кодексу України, частину першу — «Масові заворушення». Вчора у Шевченківському райсуді (вул. Смирнова-Ласточкіна,10) відбувся суд, на якому визначили запобіжні заходи для затриманих. Загалом, за словами адвокатів затриманих, їм хотіли інкримінувати саме організацію масових заворушень. Але згодом вирішили — що вони все-таки учасники», – пише day.kiev.ua.

Нагадаємо, Сергій Нужненко один із тих, хто був побитий міліцією під час так званого штурму Адміністрації Президента 1 грудня.

Раніше «Цензор» із цього приводу писав: «Стали відомі особистості по-звірячому побитих під Адміністрацією Президента активістів, яких утримують під охороною міліції в спеціальній палаті однієї з лікарень Києва. Сергій Нужненко. За словами друга Сергія, Павла, він не є членом якоїсь організації, він працює в торгівлі, захоплюється фотографією, у нього професійна камера “На Банковій він просто фотографував, нічим в міліцію не кидав”. Нужненку дуже дісталося від “Беркуту”, у нього черепно-мозкова травма, численні побої».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар