У кіровограді з’явиться дитяча лікарня?

Ремонт старого корпусу пологового будинку №1 у Кіровограді виходить на фінішну пряму. Хід та якість виконаних робіт заїхали перевірити  до закладу охорони здоров’я секретар міської ради Іван Марковський разом із начальником профільного управління Оксаною Макарук. Про це пишуть на сайті Кіровоградської міської ради.

“Чому для нас є важливим оперативно завершити ремонт пологового будинку? Бо ми добре усвідомлюємо, що процеси децентралізації рано чи пізно обов’язково поставлять кожну громаду перед необхідністю детально обраховувати всі свої видатки, у тому числі і у галузі медицини, – відзначив Іван Марковський. – Ремонт корпусу пологового будинку №2 виконаний якісно, тут створені надзвичайно комфортні умови перебування породіль, а разом із сучасним медичним устаткуванням і високою кваліфікацією персоналу ми фактично створюємо міський перинатальний центр. Після проведеного ремонту площі пологового будинку на Новомиколаївці дозволять забезпечити надання необхідної допомоги усім майбутнім мамам у Кіровограді. Таким чином, з’являється можливість перевести сюди і пологовий будинок №2, а на звільненій площі знайти нарешті місце для міської дитячої лікарні, яка до цього часу не має свого приміщення і змушена його орендувати”.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я Оксани Макарук, ремонтні роботи мають бути закінчені до кінця жовтня поточного року, а на їх виконання з міського бюджету було використано 1,2 мільйона гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар