74 олександрійські школярі готуються до війни і захисту Батьківщини (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора в Олександрійському професійному аграрному ліцеї розпочались військово-польові збори для юнаків та дівчат старших класів місцевих шкіл і самого ліцею. Випускники 10-11 класів, а це загалом 74 учні з усього району, перевірять тут на практиці власні знання, здобуті на уроках з предмету “Захист Вітчизни”. А сьогодні, 9 вересня, відбулося їхнє урочисте офіційне відкриття. 

– Ми сподіваємось, що до завершення навчань учні обов’язково продемонструють високі результати, і при чому, як з тактичної, стройової, так і прикладної фізичної підготовки. Допоможуть їм у цьому досвідчені викладачі й спортсмени, – переконаний директор Олександрійського аграрного ліцею Василь Афанасьєв.

Сприятиме цьому, за його словами, програма заходів, котра цьогоріч розділена на чотири дні, протягом яких учні опанують виконання стройових вправ, відпрацюють прийоми і правила обладнання і маскування для стрільби лежачи, метання гранат та надання першої допомоги потерпілому. Для якісного їх проведення, а відповідно і більш результативних навчань, до зборів залучено офіцерський склад Олександрійського гарнізону Національної гвардії України, спортсменів з місцевого осередку Національної федерації панкратіону України, шкільних викладачів предмету «Захист Вітчизни» та інших військових фахівців.

Протягом чотирьох діб на школярів чекає низка занять зі стройової підготовки, які включатимуть стройовий огляд, тактичну підготовку й військову топографію. А також тренування у виконанні стройових вправ. Навчатимуться діяти підрозділами згідно з планом командирів взводів, прийомам і правилам виконання способів пересування і спостереженню за противником, способам ведення розвідки, вивченню місцевості. Разом з тим випускники опанують дії у наступі, похідному і бойовому порядку, висуванню на рубіж, атаці з подоланням перешкод, знищенню противника.

Не обійдеться і без психологічної та медично-санітарної підготовки. Обов’язковим напрямком навчань стануть тренінги центру медико-психологічної реабілітації «КОМ-ПАС». Після них учні закріплять навички психологічної саморегуляції та поведінки в екстремальних ситуаціях, стройових прийомах і русі зі зброїю та без неї.

Офіційне закриття зборів заплановане на 11 вересня. У цей день випускники зможуть на повну продемонструвати засвоєні ними знання та вміння і підтвердити, що готові стати справжніми захисниками Вітчизни, які матимуть змогу захищати рідну Україну, якщо це буде потрібно.

Наталія Луценко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар