На Кіровоградщині відкрили меморіальну дошку воїну АТО (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
DIGITAL CAMERA

8 вересня на фасаді приміщення Виноградівської ЗШ І – ІІІ ст. Компаніївського району вдячні односельці відкрили меморіальну дошку своєму земляку герою АТО Олегу Жуку, який загинув у війні на Донбасі, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України.

Символічно, що відкриття меморіальної дошки відбулось саме в день народження Олега і саме в цій школі, де він навчався і працював після проходження строкової служби в лавах Збройних Сил України.

8 вересня йому виповнилося б 22 роки, але вночі 17 лютого під Дебальцевим, коли українські війська відходили до Артемівська, хлопець отримав тяжке поранення у живіт. Декілька тижнів танкіст з Кіровоградщини вважався зниклим безвісти. Потім його тіло впізнали товариші по службі у Дніпропетровському морзі. Вже потім вони розповіли, що у Олега був шанс вижити, але машина швидкої допомоги, у якій везли його з поля бою, потрапила під обстріли терористів.

Ніхто – ні рідні, ні друзі, ні односельці  – не могли повірити, що не стало цього доброго, щирого і життєрадісного громадянина своєї маленької батьківщини – Компаніївщини. Кіровоградщина попрощалася з ним 13 березня 2015 року.

Після урочистого відкриття меморіальної дошки учасники церемонії пройшли ходою до могили Олега Жука на місцевому кладовищі, де поклали вінки та квіти.

На честь Олега Жука перейменована одна з вулиць села Ромашки, де він народився. А ще у цей день відбувся районний турнір пам’яті героя, який стане традиційним і буде щороку проходити 8 вересня – в День народження Олега.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар