Кіровоградців знову просять оформити субсидії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» звертається до мешканців Кіровограда з метою інформування про те, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 475 значно спрощено Порядок надання та отримання житлових субсидій . Основні зміни, що вносяться:

Призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів -заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб). При цьому запроваджуються спрощені форми заяви та декларації про доходи і витрати осіб для звернення за субсидією. Документи можна надіслати поштою.

Запроваджується принцип призначення субсидії на підставі задекларованих даних заявником. При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом направлення запитів до відповідних органів, установ та організацій. Нововведення передбачають, що громадяни не будуть вказувати доходи у деклараціях. Достатньо буде лише зазначити вид прибутку.

При визначенні розміру житлової субсидії до статків родини не будуть зараховуватись одноразова та благодійна допомоги.

До того дохід сім’ї буде обраховуватись не за рік, як раніше, а лише за три місяці.

Пенсіонерам – взагалі за місяць.

Грошове забезпечення учасників АТО не буде враховуватися в сукупному доході родини, що розширить права цих родин на отримання субсидії. Тобто їхня субсидія буде значно більше, ніж до цього вони мали.

Скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій (крім здійснення одноразової покупки вартість якої перевищує суму понад 50 тис. гривень):
-наявність у власності двох житлових приміщень;
-наявність у власності двох автомобілів;
-наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;
-здача в найм житлового приміщення;
-здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів.

Адреси та контактні телефони управлінь соціального захисту у м. Кіровограді:
Управління СЗН Кіровського району м. Кіровограда
25030, м. Кіровоград, вул. Шатила, 12, тел. (0 522) 37-07-39
Управління СЗН Ленінського району м. Кіровограда
25006,м. Кіровоград, вул.Дворцова 53/39, тел. (0 522) 24-07-85

Поширити:

Залишити коментар:

коментар