“Шахтарські” лікарні отримають медичну субвенцію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Своїм розпорядженням  № 815 від 12 серпня Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду держбюджету 139,3 млн. гривень медичних субвенцій на фінансування спеціалізованих медико-санітарних частин.

 Таким чином «шахтарські», лікарні розташовані в Смоліно та в Кіровограді, теж отримають свою частку фінансування. Для цього Кіровограду, де розташована СМСЧ-19, яка обслуговує працівників Інгульської шахти, виділено 5 мільйонів гривень. Маловисківському району для потреб СМСЧ – 17 в смт. Смоліно, де обслуговуються працівники Смолінської та Новокостянтинівської шахт, виділено 6,1 млн. гривень. Нагадаємо, що після передачі на початку року СМСЧ в комунальну власність територіальних громад, колективи лікарень практично залишилися без фінансування.

 Однак лікарі кажуть, що радість тривала недовго. Начальник СМСЧ-17 Олександр Фролов підтвердив, що гроші вже надійшли і ними скоро можна буде скористатися, але: «З 6,1 мільйона гривень у нас вже забрали 2 мільйони 32 тисячі гривень. В результаті спільної роботи, район нам виділив на потреби СМСЧ-17 близько мільйона 200 тисяч гривень, надійшло 300 тисяч гривень, а 961 тисяча – «зависли», а коли засвітилися кабмінівські кошти, ця сума була знята. Виходить, нам давали кошти в борг. Залишилося близько 4 мільйонів, але вони будуть надходити по-місячно, рівними долями до кінця року. Проте не вирішене головне – повернути СМСЧ в підпорядкування МОЗ. Інакше нам дадуть фінансування з вимогою скласти штатний розпис згідно фінансування. Таким чином ми можемо стати перед завданням  скоротити 2/3 персоналу лікарні. Я боюся, що з нами буде після Нового року».

 Начальник СМСЧ -19 Олександр Барков, сказав, що кошти на рахунки лікарні обіцяють перерахувати  вже в вересні, але зараз іде процес якогось уточнення кошторису. Зайвих людей у нас і так вже немає. З 145 чоловік персоналу залишилося 100. На наступний рік ситуація з нами залишається не визначеною. Цих коштів нам вистачить на заробітну плату, а як платити комуналку і електроенергію, яка вже подорожчала? Як кажуть, слава богу і за це. Зараз готуємо заявку і є шанс, що до кінця тижня працівники таки отримають заробітну плату.

Сергій Полулях

Поширити:

Залишити коментар:

коментар