Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Основні події, що сталися  у зоні АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Вчора, у другій половині дня через Сіверський Донець переправилася ворожа ДРГ. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник, це сталося у районі, що знаходиться поруч з українсько-російським кордоном – між с. Новокиївка і Сизе. Ворожі диверсанти намагалися обійти наш опорний пункт і просунутися вглиб території, що контролюється силами АТО. Українські військові дали загарбникам бій і противник був змушений відступити. В ході зіткнення 1 український військовослужбовець загинув, 2 – було поранено. На інших ділянках фронту сили АТО втрат не понесли.

По лінії розмежування від Станиці Луганської до Світлодарська вчора було тихо.

Донецький напрямок

Одна ворожа провокація відбулася поблизу Майорська. Близько 20 хвилин бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї.

В інших передмістях Горлівки і до самої Ясинуватої вчора перемир’я дотримувалося.

Також вперше з 26 травня 2014 року було абсолютно спокійно в Донецькому аеропорту.

Ввечері один ворожий мінометний обстріл відбувся у Мар’їнці. Вогонь вівся з території Петровського району Донецька.

Маріупольський напрямок

Тут, як і раніше, абсолютно спокійно. Користуючись затишшям, військові інженери Збройних Сил України продовжують зміцнювати лінію укріплень на цій ділянці фронту.

16 11 12 13 14 15

Бункери виготовлені за сучасними стандартами та технологіями. Вони мають потужний протимінний та протиракетний захист, вдосконалені системи вентиляції і життєзабезпечення. Всі бункери вкриваються міцними колодами та товстим шаром землі, в разі потреби укріплення здатні забезпечити нашим воїнам надійний захист від ворожих обстрілів.

Вчора біля сел. Новоайдар Луганської області було зафіксовано 2 польоти ворожих безпілотників.

На Запоріжжі СБУ затримала чотирьох місцевих мешканців, що підозрюються у зв’язку з бандформуванням «ДНР»

Її ватажком був співробітник кримінального розшуку одного з райвідділів міліції в Запорізькій області. В інтересах ворога він вербував людей для збору інформації оборонного характеру. Також ватажок мав організувати в регіоні низку терористичних актів. Для їх здійснення члени групи налагодили постачання боєприпасів та вибухівки з району проведення антитерористичної операції.

До Вашої уваги – оперативне відео, на якому демонструється зброя, вилучена у зловмисників, та докази їхнього зв’язку з НЗФ.

Українські правоохоронці продовжують вилучати нелегальну зброю в зоні проведення АТО

У м. Дзержинськ Донецької області правоохоронці виявили два склади з боєприпасами та вибухівкою. Місцевий мешканець перетворив гаражі на «арсенали». Вилучено 3 кг тротилу та майже 500 г пластиду, 1 протитанкову та 3 протипіхотні міни, 4 гранатомети РПГ-22 «Муха», 16 гранат, понад 6 тисяч набоїв до стрілецької зброї та інше військове спорядження. Підпільний «зброяр» пояснив, що це все йому приносили на зберігання знайомі.

29 21 22 23 24 25 26 27 28

Ще одну схованку зі зброєю виявлено у сел. Водяне,  що знаходиться неподалік Донецького аеропорту. Правоохоронці вилучили 11 гранатометів, 22 мінометні міни, 10 танкових снарядів, 12 гранат та 70 боєприпасів до підствольних гранатометів, а також 5 порохових зарядів до танкових снарядів. За оперативною інформацією, схованку організувала ворожа ДРГ.

33 31 32

Ще один незаконний «арсенал» вилучено у с. Співаківка Новоайдарського району Луганської області. Правоохоронці вилучили 9 гранатометів РПГ–26, 3 гранати, 2 протитанкові міни, 4 гранати РКГ з запалами, понад 1000 набоїв.

43 41 42

Тривають міжнародні навчання «Сі Бриз — 2015»

Значна частина занять присвячена наданню медичної допомоги та евакуації поранених. Військовослужбовці відпрацювали евакуацію поранених вертольотом Мі-14 безпосадковим способом – за допомогою спеціального підйомного обладнання.

57 51 52 53 54 55 56

Аналогічні тренування зі збереження життя солдат пройшли на полігоні «Широкий Лан» (Миколаївська область)

Основне завдання – навчити військових медиків надавати першу допомогу пораненим на полі бою, роз’яснити порядок дій при евакуації поранених бійців за допомогою автомобільної, гусеничної й повітряної техніки, а також пішим порядком. У навчанні взяли участь фахівці рятувальної парашутно-десантної групи, а також одеського військового шпиталю.

65 61 62 63 64

Триває ротація українських військових на передовій

У Дніпропетровськ повернулися демобілізовані військовослужбовці, які упродовж тривалого часу виконували бойові завдання на Сході. Хвилиною мовчання ветерани АТО вшанували пам’ять загиблих бойових побратимів та поклали квіти до монумента на Алеї Героїв.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 72

Рівненські волонтери подарували місцевим правоохоронцям безпілотний літальний апарат

Волонтери доклали максимум зусиль до вдосконалення конструкції літального апарата, адже сьогодні він вкрай необхідний на Сході країни. Декілька правоохоронців пройшли курси навчання операторів БПЛА,  випробували його, і готові використовувати під час виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО.

81 82

Українські військові долучилися до доброчинності

Українські військовослужбовці завітали до дитячого садка у фронтовому селищі Луганське, що біля Світлодарська, де наші військові нещодавно відремонтували покрівлю, пошкоджену від ворожих обстрілів. Військовослужбовці привезли продукти та овочі, зібрані самими бійцями та волонтерами. Серед вихованців дитсадка – чимало вимушених переселенців, тому військовослужбовці передали від благодійників-волонтерів теплі речі.

98 91 92 93 94 95 96 97

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар