Світловодськ прийняв Естафету Пам’яті (ФОТО)

Світловодськ відзначив 70-ту річницю визволення краю від німецько-фашистських загарбників сьогодні, 3 грудня.

Як передає кореспондент Першої електронної, урочистості з цієї нагоди відбулися на монументі «Вічний вогонь» за присутності міського голови Юрія Котенка, голови Світловодської Райради Олексія Шаповала, голови обласної організації «Ветеранів України» Василя Єфименка та начальника управління комунікацій з громадськістю ОДА Віталія Останнього.

Присутність гостей з Кіровограда пов’язана з тим, що цього дня Світловодськ прийняв від Онуфріївки Всеукраїнську Естафету Пам’яті «Слава визволителям України», присвячену визволенню України від німецько-фашистських загарбників. Розпочавшись у лютому поточного року з Харківщини, ця Естафета має побувати у всіх обласних та районних центрах України і завершитись у Києві 28 жовтня 2014 року – у 70-ту річницю визволення України.

Атрибутами Естафети є священна лампада на честь полеглих воїнів, гільза артилерійського снаряду, куди додається пучка землі з місць боїв ВВВ, де проходить Естафета, і Меморіальна книга із світлинами урочистих заходів на місцях, пов’язаних з Днем Визволення. Таким чином на «Вічному вогні» представники Онуфріївки на чолі з головою тамтешньої РДА Антоніною Гончар передали світловодцям на триденне зберігання у місті названі атрибути.

Після чого Естафету Пам’яті 6 грудня прийме Олександрія.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар