Правоохоронці затримали чоловіка, що прогулювався з вибухівкою

У жителя Кіровоградської області вилучено боєприпаси .

7 вересня на території одного з населених пунктів Новгородківського району правоохоронці зупинили 60-річного місцевого жителя з підозрілою ношею. Як з’ясувалося, у мішку, який чоловік мав при собі, знаходились предмети, схожі на мінометна міну та ручну гранату часів Другої світової війни, повідомляє Новгородківський РВ УМВС України в Кіровоградській області.

– На місце події прибули працівники вибухотехнічної служби НДЕКЦ при УМВС в області. Під час огляду боєприпасів попередньо встановлено, що один з них був з підривачем, а інший виявився без запалу та вибухової речовини. За межами населеного пункту фахівці знешкодили вибухонебезпечні предмети, а зразки відібрали для проведення дослідження, – повідомив начальник Новгородківського РВ УМВС України в Кіровоградській області Ігор Брєєв.

За поясненням чоловіка, боєприпаси він викопав у лісосмузі під час пошуку металобрухту та зовсім не звернув на них уваги і не задумався про можливу небезпеку, на яку наражав себе та оточуючих.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар