Кіровоградська прокуратура вимагає покарати співробітників міграційної служби

Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірку діяльності Управління Державної міграційної служби України у Кіровоградській області, в ході якої виявлено грубі порушення вимог законодавства.

Зокрема, посадовими особами територіальних органів Управління контроль за правильним і своєчасним виконанням рішень про примусове повернення іноземця або особи без громадянства належним чином не здійснюється. Вивченням матеріалів особових справ осіб, по яким приймалися рішення про примусове повернення, встановлено, що лише в одній з 25 особових справ є підтверджуючі документи, що іноземець дійсно залишив територію України – повідомляють Першій електронній газеті в прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Упродовж першого півріччя 2015 року не здійснено жодного запиту до державних установ та органів, з метою встановлення фактичного перетинання державного кордону України іноземцями, по яким прийнято рішення про примусове повернення.

Крім того, допускаються зволікання з прийняттям таких рішень, тим самим даючи можливість іноземцю, без будь-яких законних підстав знаходитися на території України.

Також, не зважаючи на визначений в рішеннях про примусове повернення строк залишення іноземцем меж України, контрольні перевірки та будь-які заходи, скеровані на перевірку навіть фактичного залишення місця проживання чи перебування на території районного центу здійснюється через значний проміжок часу.

За результатами перевірки прокуратурою внесено вказівку до Управління Державної міграційної служби України в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення порушень, провести службову перевірку за фактами неналежного виконання службових обов’язків співробітниками територіальних органів та вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар