Як кіровоградська “Зірка” зіграла з “Миколаєвом” (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Після невдалого результату в Чернігові у протистоянні з «Десною», наші вболівальники чекали поєдинку з МФК «Миколаїв» із певною тривогою.

Адже миколаївці добре збалансованим складом значно відрізняються від тієї команди, яка була в числі аутсайдерів першої ліги в минулому сезоні. До нашої основи повернувся Владислав Лупашко, який не брав участі в минулому матчі, на вістрі атаки вийшов Роман Локтіонов, а в запасі залишилися Ярема Каваців, Олексій Чичиков і Олександр Акименко, а ось Павло Поштаренко так і не відновився після хвороби і ворота знову захищав Роман Льопка.

Уже в дебюті зустрічі господарі поля створили кілька небезпечних моментів, але Роман Локтіонов, Григорій Баранець та Артем Щедрий своїми шансами не скористалися. Гості відповіли досить серйозним пострілом із-за меж штрафного майданчика, з яким упевнено впорався наш юний голкіпер Роман Льопка. На 20-й хвилині гра вирівнялася. Підопічні Руслана Забранського намагалися зустрічати суперників на чужій половині поля й не давати особливого простору для організації атакуючих дій. На 21-й хвилині втрата м’яча в центрі поля Артемом Щедрим призвела до того, що миколаївці організували небезпечний контрвипад, але удар Юрія Батюшина метрів із 18-ти прийшовся вище воріт.

Надалі гості почувалися все впевненіше й рішучіше йшли вперед, але захисники та голкіпер кіровоградців грали гранично надійно і впевнено. А на 27-й хвилині своїм черговим шансом не скористався Роман Локтіонов, якого на якусь мить випередив досвідчений воротар миколаївців Роман Чумак. Ще раз страж воріт наших суперників виручив свою команду на 32-й хвилині після класного удару з-за меж штрафного Григорія Баранця. І все ж для того, щоб реалізувати свою ігрову перевагу, підопічним Сергія Лавриненко не вистачало швидкості та якоїсь родзинки в атаці. Постійно нагнітав обстановку біля чужих воріт Роман Локтіонов, але в декількох епізодах нашому форварду бракувало влучності. В цілому ж, перший тайм пройшов за рівної боротьби й завершився закономірною нульовою нічиєю.

На початку другої половини зустрічі ситуація на полі особливо не змінилася. Футболісти «Зірки» наполегливо шукали свого шансу біля воріт конкурентів, які досить холоднокровно оборонялися. І все ж, на 59-й хвилині зустрічі, миколаївці створили найнебезпечніший момент, коли Станіслав Чучман зважився на удар із-за меж штрафного майданчика. Роман Льопка, для якого це був перший матч перед рідною публікою, зробив неможливе і ледь дотягнувся кінчиками пальців до м’яча, який від поперечки відлетів в поле. Господарі поля відповіли своїм класним випадом на 64-й хвилині, коли вдалося увірватися в штрафний по лівому флангу і прострілити вздовж воріт. М’яч відскочив до Григорія Баранця, який бив із розвороту, але зависоко. А вже на 68-й хвилині кіровоградці таки домоглися свого. До успіху знову привела затяжна атака, після якої у штрафному недозволеним прийомом був зупинений все той же Григорій Баранець. Пенальті взявся виконувати Ігор Загальський, який незадовго до цього вийшов на заміну замість Бориса Баранця. І удар нашого атакуючого хавбека з точки виявився невідпорним – 1:0. А буквально через п’ять хвилин зіграла і друга заміна нашого тренерського штабу. На поле вийшов Олександр Акименко, який у день матчу святкував свій День народження. Наш іменник відгукнувся на передачу з глибини поля, увірвався до штрафного майданчику і зробив відмінний пас на Романа Локтіонова, який у падінні через себе вразив ціль, забивши диво-гол. 2:0!

Але радість кіровоградських уболівальників була недовгою, оскільки на 78-й хвилині Роман Льопка хоч і впорався з дальнім ударом, але першим на добиванні виявився Юрій Буличов, який повернув інтригу у гру – 2:1. Зрозуміло, що підопічні Руслана Забранського кинулися рятувати, здавалося б, безнадійно програний матч. У ці миті, пам’ятаючи про втрачені нашою командою очки в попередніх матчах, за результат протиборства стало дійсно тривожно. Але «Зірка» все ж могла не доводити справу до валідольної кінцівки.

У господарів вийшла відмінна контратака, в ході якої Ігор Загальський вивів на ударну позицію Романа Локтіонова. На жаль, ще раз завершити зусилля партнерів результативним ударом, в останню мить нападнику кіровоградців завадили захисники, які винесли м’яч на кутовий. Заключні хвилини проходили в обопільних атаках, де ближче до успіху були все ж господарі поля. А на останніх секундах наш юний голкіпер Роман Льопка ще раз врятував «Зірку», не дозволивши суперникам домогтися нічийного результату. Фінальний свисток арбітра зафіксував непросту, але таку необхідну перемогу «Зірки» 2:1, яка стала хорошим подарунком усім уболівальникам та імениннику – Олександру Акименку.

На післяматчевій конференції головний тренер миколаївців Руслан Забранський привітав господарів із перемогою, зазначивши, що з перших хвилин поєдинку команда суперників діяла, як єдине ціле, маючи гарну підтримку уболівальників. І «Зірка», й «Миколаїв» грали у відкритий, атакувальний футбол. А його підопічним трохи не вистачило футбольного «фарту», але претензій до виконавців він не має, всі старалися, проте команда ще нова, недостатньо зіграна, бракує практики.

Виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко в черговий раз подякував уболівальникам нашої команди за підтримку. Наш наставник зазначив, що «Миколаїв» – це вже не та команда, яка була в минулому сезоні. Тут підібрані досить кваліфіковані виконавці, які дали справжній бій «Зірці». На щастя, вдалося забити й здобути дуже важливу перемогу.

Сергій Дмитрович залишився задоволений діями Романа Льопки на останньому рубежі, підкресливши, що при належному ставленні до справи він може вирости в відмінного голкіпера. Що стосується заключних хвилин, то тут команда вже грала за рахунком, хоча можна було й не доводити справу до настільки нервової кінцівки. А попереду «Зірку» чекає непроста дуель із «Нафтовиком-Укрнафтою» в Охтирці, де добитися позитивного результату буде дуже непросто. Що ж стосується майбутніх кубкових протистоянь із «Олександрією», то вони матимуть певну інтригу і, напевно, порадують шанувальників футболу.

Таким чином, «Зірка» здобула вкрай важливу перемогу над одвічно важким суперником. Команда Руслана Забранського недаремно вперше за декілька років не веде боротьбу за виживання, а на рівних грає з лідерами. І кіровоградці знову очолили турнірну таблицю. Але вже завтра відбудуться інші матчі туру, центральним з яких буде, без сумніву, матч у Харкові між «Геліосом», який має 12 очок, та «Динамо-2», у якого очок стільки ж, як у «Зірки» – 13.

«Зірка» (Кіровоград) – МФК «Миколаїв» (Миколаїв) – 2:1 (0:0).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар