США внесли Надію Савченко до списку політичних в’язнів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сполучені Штати внесли Надію Савченко до списку жінок, яких вважають політичними в’язнями або “в’язнями сумління”. Про це повідомляє сайт української діаспори ВІДІА.

1 вересня США розпочали кампанію з висвітлення долі жінок у всьому світі, які, на думку офіційного Вашингтона, несправедливо ув’язнені.

У цьому списку 20 жінок, зокрема, критики уряду Азербайджану Лейла Юнус і Хадіджа Ісмаїлова (їй присудили сім з половиною років позбавлення волі), узбецька правозахисниця Матлюба Камілова (міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає її ув’язненою за реалізацію права на свободу висловлювань) та іранська студентка Бахаде Хедайя (ув’язнена 2009-го року на тлі придушення протестів).

«Називаючи цих жінок, ми надсилаємо послання урядам: якщо ви прагнете розширити права жінок, не ув’язнюйте їх на підставі їхніх поглядів чи правозахисної діяльності. Звільніть з-за ґрат цих 20 жінок, звільніть схожих на них незліченну кількість жінок і дівчат», – наголосила посол США в ООН Саманта Пауер.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар