Україна візьме участь у наймасштабніших військових навчаннях НАТО

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Представники Збройних сил України запрошені до участі у найбільших за всю історію НАТО військових навчаннях Trident Juncture 2015, передає Укрінформ.

«Буде задіяний наш військово-транспортний літак та, можливо, деякі інші оборонні компоненти, в залежності від безпекової обстановки на сході України», – розповів в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

Окрім того, на Trident Juncture 2015 запрошено також керівництво Міноборони та Генштабу ЗС України. «Ці питання ще перебувають у роботі, але ближче до проведення навчань буде вже більш чітка конфігурація участі України у цих масштабних маневрах НАТО», – додав дипломат.

Навчання відбуватимуться переважно в Італії, Португалії й Іспанії у жовтні та листопаді цього року. У них будуть задіяні 36 тисяч військовослужбовців з 30 країн світу, в тому числі союзники по НАТО, а також сім країн-партнерів – Австралія, Австрія, Боснія, Фінляндія, колишня Македонія, Швеція та Україна.

Військові навчання Trident Juncture-2015 мають намір продемонструвати підвищений рівень боєготовності НАТО, адаптований до нових умов, та здатність Альянсу реагувати на нові виклики безпеці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар