Бойовики застосували важке озброєння (РНБО)

Вчора обстановка була найбільш неспокійною. Минулої доби, між 6 та 7 ранку у ворожу засідку потрапила українська мобільна група по боротьбі з контрабандою. Це сталося між Щастям і Слов’яносербськом. Наші воїни відбили напад ворожої ДРГ, також оперативно підійшло підкріплення зі складу військовослужбовців ЗСУ. У ході бою загинули 2 людей – волонтер та офіцер податкової міліції ДФС, ще 6 військовослужбовців було поранено. На інших ділянках фронту сили АТО вчора втрат не понесли. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Також вперше за 4 дні бойовики застосували важке озброєння, обстрілявши зі 120-мм міномета українські позиції біля с. Новотошківське, що на Бахмутській трасі. Ворожі провокації відбулися біля Щастя та Кримського, де бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

У Попаснянському районі Луганської області, на Світлодарській дузі, біля Горлівки, на ділянці фронту Дзержинськ – Ясинувата вчора було спокійно.

Донецький напрямок

Два ворожих обстріли було зафіксовано поблизу Донецького аеропорту – на південь від Авдіївки і біля Спартака. Бойовики застосували стрілецьку зброю і гранатомети.

Дещо неспокійніше було біля Красногорівки і Мар’їнки – між 18 і 22 годиною ворог 4 рази відкривав вогонь по українських військових зі стрілецької зброї.

Маріупольський напрямок

Тут і на південь від Донецька перемир’я зберігається.

Вчора відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони України, де була представлена нова воєнна доктрина

Україна офіційно визнала, що головна військова загроза суверенітету та територіальній цілісності держави йде від Російської Федерації. Саме тому доктрина передбачає створення військової інфраструктури та передислокацію військових частин і з’єднань у східні та південні області. Іншим пріоритетом є послідовна євроатлантична інтеграція. За словами Президента України Петра Порошенка, український оборонний сектор має відповідати стандартам НАТО та досягнути всіх критеріїв для членства в Альянсі до 2020 року.

Україна посилює військову співпрацю з західними союзниками – тривають навчання «Сі Бриз – 2015»

Вчора українські та американські водолази проводили вправи, спрямовані на поліпшення взаємосумісності з береговим персоналом. Упродовж навчань моряки вдосконалюють навички з пошуку об’єктів на ґрунті та їх підйому на поверхню, огляду підводної частини кораблів на наявність пошкоджень та надання аварійної допомоги водолазу.

29-221 2223 2425 2627

Українські військові повертаються додому після реабілітації за кордоном

Зокрема, четверо воїнів-учасників АТО повернулися після лікування у Литві. Протягом місяця хлопці відновлювали здоров’я й психологічний стан. Їх відвідала Президент Литви Даля Грібаускайте.

3331

Українські спецслужби затримують спільників бойовиків

У Маріуполі СБУ викрила працівника військкомату, який передавав бойовикам інформацію про місця дислокації та маршрути переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ. Його зв’язковим з боку НЗФ був колишній український чиновник. До Вашої уваги – відео з зізнанням зловмисника.

На околиці селища Володарське Донецької області правоохоронці виявили арсенал

Вилучено 3 гранатомети, тротилові шашки загальною масою 800 грамів, 7 гранат та понад 2,5 тисяч набоїв різного калібру. Особа власника схованки встановлюється.

Крім того, оперативники спільно з військовими попередили чергову спробу незаконного перевезення товарів через лінію зіткнення. Цього разу була затримана вантажівка, де знаходилися 270 ящиків тютюнових виробів загальною вартістю майже 2 мільйони гривень.

51  53

Поширити:

Залишити коментар:

коментар